Land Rover Defender keert terug als Bowler Defender (575 pk)

Hoewel de productie van de klassieke Land Rover Defender al een paar jaar geleden stopte, sterft het model toch niet. Land Rover heeft dochteronderneming Bowler aangewezen als voortzetter van het erfgoed. Er komt nu een Bowlerr Defender.

Bowler Defender

Sinds eind vorig jaar maakt Bowler deel uit van de divisie Special Vehicle Operations van Jaguar Land Rover. De divisie die zorgt voor de auto's van James Bonds tegenstanders is er ook voor de racemodellen en de extraspeciale terreinwagens. Daar past het erfgoed van Bowler, bekend van de extreme raceversies van Defenders en Discovery's goed bij.

Land Rover heeft het bedrijf nu via een broekzak-vestzak-methode de licentie gegeven om het silhouet van de Defender te blijven gebruiken. Gevolg daarvan is Project CSP 575, een combinatie van het uiterlijk van een Defender 110 en het sportieve stalen buizenframe van Bowler. JLR: "Project CSP 575' combineert zeer sterke stalen CSP-chassis van Bowler met Land Rovers potente 423 kW (575 pk) 5.0 liter Supercharged V8, vier sportstoelen, veiligheidskooi en comfortuitrusting zoals airconditioning". Klinkt goed. Nu begrijpen we ook waarom Jim Ratcliffe van Ineos de middelvinger kreeg toen hij vroeg om de licentie (Ratcliffe gaf de middelvinger overigens snel terug en ontwikkelde de Ineos Grenadier).

Prijzig

Defenders waren al geen goedkope auto's, maar Bowlers zijn dat zeker niet. De combinatie van Bowler en Defnder zorgt voor een prijskaartje van minimaal £200.000,-. Het is overigens de eerste nieuwe Bowler sinds 2016 toen oprichter Drew Bowler overleed.

Mocht u zich nu afvragen wat er zo speciaal is aan Bowler, kijk dan even onderstaande video over de Bowler Wildcat. Chris Harris neemt u mee over bospaden en toont waarom we nu al uitkijken naar deze Bowler Defender met 575 pk.