Koop nu een Bentley, omdat W12

Het Brits-Duitse merk Bentley heeft in de glazen bol gekeken. De vooruitzichten zijn slecht voor de petrolheads: vanaf 2026 kunt u alleen stekkerhybrides en volledige elektrische Bentleys aanschaffen. Bye bye W12.

Bentley

De echte Bentley-motor werd eerder dit jaar al naar zijn graf gebracht, maar het is nog niet geneg voor de Greta's van deze wereld. Bentley buigt en gaat elektrisch. Het bedrijf wil in 2030 helemaal koolstofneutraal zijn. Daarna moet het zelfs klimaatpositief zijn.

Onderdeel van die strategie is een totale elektrificatie van de modellen. Dat houdt in dat alle auto's op zijn minst een plug-in hybride zijn, of helemaal op batterijen rijden. In 2030 is de verbrandingsmotor definitief bij het grofvuil gezet. Wie nog een W12 wil, doet er dus goed aan om er snel even een te bestellen.

Hybrides in aantocht

In 2021 komen daarom alvast twee PHEV's van Bentley op de markt (ongetwijfeld de al aangekondigde Bentayga). De milieu-impact van de fabriek in Crewe moet in 2025 75% lager zijn dan die in 2010 was. Daarmee doet Bentley helemaal mee met de plannen van moeder Volkswagen Group om meer te doen dan in de afspraken van het Parijse Klimaatakkoord staan.

Om het feest compleet te maken, koppelt Bentley er ook een diversiteitsbelofte aan vast. Het management van het bedrijf moet dertig procent uit "diverse personen" bestaan. Nu is dat nog tien procent. Lekker alles meten en vastleggen, dat vinden Duitsers mooi.

Nieuws
  • Bentley