Code Geel! Denkt u nog even aan de winterbanden?

Het is vannacht voor het eerst weer eens onder nul geweest en dat betekent vanmorgen ruiten krabben. Het betekent ook dat het KNMI meteen code geel heeft afgekondigd, want het kan glad zijn. Als u even de winterbanden onder de leasebak schroeft is er niets aan de hand. Of blijf gewoon thuiswerken.
Code Geel

Hoewel het devies tijdens de coronatweedegolfcrisis nog steeds is dat u moet thuiswerken, staan er toch files op de weg. U werkt dus niet thuis. Dan is het in tijdens van vorst wel handig om even aan de winterbanden te denken. Niet alleen omdat u ze toch heeft en ervoor betaalt, maar ook omdat het gewoon veiliger is en u sneller stilstaat als het misgaat.

Code geel voor het oosten van het land omdat het er vannacht twee graden vroor is misschien wat overdreven. Maar goed, een gewaarschuwd mens telt wel voor twee.

KNMI:

"In de oostelijke helft van het land kans op lokale gladheid

In de oostelijke helft van het land is er kans op lokale gladheid door bevriezing of aanvriezing van vocht, vooral op bruggen en viaducten. In de loop van de ochtend zal de gladheid geleidelijk verdwijnen."

Winterbanden

U reed dit jaar tijdens de hittegolf nog steeds op het winterrubber, dus de kans is groot dat u de banden inmiddels als een volleerd Kimi Raikkonen heeft gladgereden. Check het voor de zekerheid toch nog even. Volgens Piet Paulusma wordt het dit jaar koud genoeg voor schaatsen op natuurijs, dus als u nu vast banden uit de zomerhoezen trekt, staat u straks niet in de rij.