Mysterieus. Gaat nieuwe Pagani ineens vliegen?

Je mooiste kerstcadeau van dit jaar komt nog vóór het Kerstmis is. Pagani heeft een mysterieuze supercar geteased en die komt nog deze week. Maar wat heeft de airspeed ermee te maken?
Pagani

Nog twee nachtjes slapen en Pagani laat ons niet langer in verwachting. Volgens de eigen aankondiging gaan ze "luchtsnelheid vieren". In goed Nederlands: "we will celebrate Air Speed."

In de bij de aankondiging meegestuurde video zien we een ram air-pitotbuissnelheidsmeter die we ook kennen van de neus van een Formule 1-auto. Het pijpje meet de snelheid van de lucht over de auto. Doorgaans niet logisch, want je weet toch al hoe snel de auto over het asfalt rijdt. De luchtsnelheid is in beginsel alleen belangrijk als je vliegt, omdat de snelheid door de lucht, bij tegen- of meewind, verschilt van de grondsnelheid.

Wie met zijn auto juist niet wil gaan vliegen heeft ook belang bij die metingen, want daarmee kan in theorie de aerodynamica worden aangepast. Zou deze nieuwe Pagani dan ook meer actieve aero krijgen? Het kan natuurlijk ook gewoon een extraspeciaal model zijn dat een of andere piloot eert. Tot die tijd wachten we af, met het brute geluid van de motor van deze Pagani.