Lockdown: Formule E 2021 uitgesteld

De start van het Formule E-seizoen van 2021-2022 is uitgesteld. Vanwege de strenge lockdown in Engeland kan de eerste race in Chili niet plaatsvinden.

Lockdown: Formule E uitgesteld

Net zoals elke raceserie heeft de Formule E in 2020 te lijden gehad onder de druk van de coronacrisis. Vanwege het winter format van de serie ging het seizoen van 2019-2020 normaal van start in November.

Na vijf races sloeg de pandemie echter toe en werden zeven races afgelast. Het seizoen hervatte uiteindelijk in augustus met in twee weken tijd zes races op het Tempelhof vliegveld van Berlijn.

Nog meer uitstel

Als gevolg van het onderbroken '19-'20 seizoen werd de introductie van de vernieuwde Spark Gen2 EVO-wagens uitgesteld. Gisteren kwam echter naar buiten dat de FE ook volgend jaar te maken krijgt met uitstel en afstel.

Dankzij een nieuwe variant van het virus zit het Verenigd Koninkrijk namelijk volledig op slot. Zes van de twaalf FE-teams zijn in de VK gebaseerd, waardoor het kampioenschap zeer kwetsbaar is.

Grenzen dicht

Als klap op de vuurpijl heeft Chili, het gastland van de eerste Formule E-race van 2021, de grenzen dicht gegooid voor Britse reizigers. Met slechts de helft van de teams kan het evenement in Santiago niet doorgaan.

Er is op dit moment nog niets bekend over wijzigingen of aanpassing aan de kalender. Formule E is in afwachting van hoe de situatie in Groot-Brittannië zich ontwikkelt.

Autosport
  • ABB Formula E