Formule E herstart seizoen met zes races in Berlijn

Net als alle sporten heeft de Formule E de afgelopen maanden te kampen gehad met een regen van afgelastingen door het coronavirus. Om de boel weer op gang te krijgen rijden de stekkerracers zes races in twee weekends. De Berlijnse luchthaven Tempelhof is het decor.

Formule E

Zes races op dezelfde locatie, dat klinkt als een recept voor een saaie boel, maar de Formule E heeft niet voor niets voor Tempelhof gekozen voor de herstart. Het ronde vliegveld van Berlijn is ideaal om met de Formule E van start te gaan. Dat komt door het gegeven dat er genoeg asfalt is om verschillende parcours uit te leggen.

Drie dubbels

De Formule E herstart met drie double headers, wat zoveel betekent als dubbele races. Het gaat om 5 en 6 augustus, 8 en 9 augustus en 12 en 13 augustus. In beginsel is Tempelhof een gigantische asfaltvlakte in het centrum van Berlijn, uiteraard is een gedeelte inmiddels in een park veranderd, maar bij de aankomst en vertrekhal is nog een groot platform.

Festival of Racing

Opvallend genoeg spreekt Jamie Reigle, CEO van de Formule E, over een nine-day festival of racing. Dat klinkt leuk, maar het wordt niet leuk, want ook de Formule E racet gewoon achter gesloten deuren. Nu zal dat niet zo opvallen, aangezien de raceklasse tot nu toe niet heel volle zalen trekt.

De herstart betekent in ieder geval dat we landgenoten Nyck de Vries en Robin Frijns weer achter het stuur van hun racewagens kunnen zien zitten.