Romain Grosjean eindelijk uit verband

Bijna zes weken na zijn angstaanjagende crash mag Romain Grosjean eindelijk zijn handen uit het verband halen.

Romain Grosjean eindelijk uit verband

Het is bij de F1-fan op het netvlies gebrand: het bizarre moment dat Romain Grosjean's Haas VF-20 zichzelf in een vlammenzee in tweeën spleet op de openingsronde van de Grand Prix van Bahrein. Door een inschattingsfout kwam Grosjean's wagen op het meest ongelukkige punt in contact met de AlphaTauri van Daniil Kvyat, waardoor hij stuurloos de vangrail in knalde.

Als door een wonder (en mede dankzij de halo) kon de Franse Zwitser zichzelf uit het inferno bevrijden, waarna FIA dokter Alan van der Merwe hem over de vangrail heen hielp. Romain had de dood zelfs even geaccepteerd toen hij erachter kwam dat hij klem zat onder de halo en de vangrail, maar kwam er uiteindelijk met lichte verwondingen vanaf.

Tweedegraads brandwonden

Aan de impact tegen de vangrail hield Grosjean gelukkig niks over, ondanks een snelheid van 200 kilometer per uur en een piek van 53 g op zijn lichaam. De brand eiste echter zijn tol.

Beide handen waren verbrand, al bleef het dankzij zijn brandvertragende handschoenen bij tweedegraads brandwonden. De verwondingen zorgden er echter wel voor dat zijn Formule 1 carriere tot een vroegtijdig einde kwam, aangezien hij niet in kon stappen voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Een kleine teleurstelling gezien de omstandigheden.

Handen weer vrij

In een tweet laat Romain weten dat de eerste stappen richting zijn volledige herstel gezet zijn. Het dikke verband waarin zijn handen sinds het ongeluk op 29 november zaten mocht er vandaag definitief af. Aan de hand van de foto's kunnen we zien dat vooral zijn rechterhand hard getroffen is, maar de wonden zijn gelukkig dicht. Hopelijk zien we hem snel weer ergens terug achter het stuur van een racewagen.

Formule 1
  • Romain Grosjean via Twitter