Doorgesnoven Belg doet GTA na in Barcelona

Een 42-jarige Belgische ramptoerist met pittig bakpoeder in zijn neus heeft de politie van Barcelona afgelopen nacht flink bezig gehouden. De ramptoerist probeerde maar liefst vijf politiewagens van zich af te schudden met een dollemansrit dwars door woonwijken.

Doorgesnoven Belg doet GTA na in Barcelona

Effe lekker losgaan in Barcelona. Dat klinkt leuk, als je het maar binnen de bars en nachtclubs houdt. Aangezien die al een tijdje dicht zijn zat er voor een Belgische man blijkbaar niets anders op dan zijn partydrugs maar in de auto te nuttigen.

De politie vond de man op de avond van 12 januari slapend in zijn grijze hatchback op een industrieterrein in een buitenwijk van de stad. Toen een agent op het raam klopte sprong de man meteen op en scheurde er vandoor.

Startschot

De politie zette de achtervolging in, wat resulteerde in een kwartier lange achtervolging door de wijk Viladecans. Op een gegeven moment werd de verdachte op een kruispunt klemgereden, maar door handig manoeuvreren kwam hij op de een of andere manier toch weer vrij.

Dat deed hij zonder de politiewagens te rammen, maar een van de agenten loste alsnog een waarschuwingsschot in de lucht. Helaas zag de man dat vooral als een startschot, want de achtervolging ging gewoon vrolijk verder.

Twee keer is scheepsrecht

De rijkunsten van de Belg lieten hem uiteindelijk in de steek in de wijk Torre Roja. Hij verliet zijn beschadigde wagen en ging te voet verder. Nadat de politie hem insloot en nogmaals een waarschuwingsschot loste had de man er geen zin meer. Hij werd meteen in de boeien geslagen. De man werd het negeren van een stopteken, roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed ten laste gelegd.

Gelukkig voor ons wisten schrokken buurtbewoners een gedeelte van de waanzin vast te leggen:

Algemeen
  • Anna Punsí, Alerta Zeta via Twitter