Hurtan maakt vreemde retrobak van MX-5

Is Mazda's design te saai voor je? Klop dan aan bij Hurtan.

Hurtan maakt vreemde retrobak van MX-5

Het Spaanse Hurtan Automóviles bestaat al sinds 1969, maar pas na een uitgebreide siesta van 30 jaar kwamen ze met hun eerste echte auto. Net zoals het Japanse Mitsuoka specialiseert Hurtan zich op het gebied van aparte retro-interpretaties van moderne auto's. Na modellen op basis van de Jeep Wrangler en PT Cruiser is het tijd voor een klassiek uitgedoste versie van de Mazda MX-5.

Grand Albaycin

Om te beginnen heeft de Hurtan een exotische naam met een stuk meer historie dan de simpele code MX-5. Albaycin is de naam van een district van de nabij de Hurtan-fabriek gelegen stad Granada. Met de Grand Albaycin wil Hurtan het historische stadsdeel eer aan doen.

Morgan-Mitsuoka mix

De jaren '30 saus waarmee Hurtan de Japanse roadster overgoten heeft is wat ons betreft niet helemaal geslaagd. De Albaycin lijkt de slechste elementen van Mitsuoka en Morgan te combineren. Vooral bij de enorm hoge wielkasten trekken we onze twijfels. Ondanks het two-tone kleurenschema valt het op hoeveel ruimte er is tussen de wielkasten en de bovenkant van de spatborden. Vooral bij de vooras komt het ontwerp daardoor wat ongelukkig over.

De thirties-lijnen werken niet echt op de kleine roadster.

Geslaagd interieur

Waar het uiterlijk te wensen overlaat, heeft Hurtan zijn best gedaan op het interieur. Een smaakvolle mix van licht leer, diamantstiksels, aluminium accenten en panelen in de carrossiekleur geven de normaal vrij saaie Japanner een luxueuze, verfijnde uitstraling. Of je het interieur ook los van de bodykit voor je reguliere MX-5 kunt krijgen is niet bekend.

Het interieur is een stuk beter vormgegeven.

Standaard Mazda

Mocht het klunzige exterieur design je alsnog kunnen bekoren, dan heb je de keuze uit dezelfde techniek als in de standaard Mazda. De Grand Albaycin is beschikbaar als sofftop of met stalen klapdak, geleend van de RF-versie van de MX-5. Onderhuids vind je een 1,5 liter viercilinder met 132 pk, of een tweeliter met 184 pk. Beide zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, en beide ademen uit via vier grote stortkokers.

Gelimiteerde run

Hurtan wil 30 exemplaren van de Grand Albaycin gaan bouwen. Een prijs met of zonder Mazda-donor is nog niet bekend gemaakt

Algemeen
  • Hurtan