Elon Musk: 'wilde man die ik 'pedo guy' noemde niet voor pedo uitmaken'

Tesla-baas Elon Musk heeft 99 problemen, een eentje daarvan loopt momenteel in de rechtszaal. Musk noemde een Britse duiker 'pedo guy', in het mediaspektakel rondom het Thaise voetbalteam dat in een grot vastzat, in juli 2018. Hier is zijn verweer.

Elon Musk pedo bear

Het was wellicht dé komkommer van 2018: een voetbalteam van jonge jongetjes en hun trainer kwam in Noord-Thailand in een grot vast te zitten, en de hele wereld keek mee. Elon Musk ontvouwde een aantal plannen om de kinderen te redden, en kreeg vervolgens de volle laag van tegenstanders, die vonden dat hij de situatie uitbuitte voor zijn eigen meerdere eer en glorie. Een van hen was Vernon Unsworth, een Britse duiker die in de regio woont. CNN gaf Unsworth een podium om Musk voor opportunistische zelfkicker uit te maken, en dat schoot bij laatstgenoemde in het verkeerde keelgat. 

Het mag duidelijk zijn dat Unsworth kennelijk een gevoelige snaar raakte. De tweet werd weer verwijderd, maar met 100 miljard volgers is er altijd wel eentje die snel een screenshot neemt. Er loopt momenteel een zaak van Unsworth tegen Musk, ook al probeerden Musks advocaten van tevoren de lont uit het kruitvat te halen. Alas.

'Pedo guy is Zuid-Afrikaanse belediging'

Musk reageert nu zelf door het op een soort van lost in translation te gooien. Hij zegt dat 'pedo guy' een term is die in zijn jeugd in Zuid-Afrika altijd gebruikt werd om iemand te beledigen die er onverzorgd of 'creepy' uitziet. Het is dus niet iemand die letterlijk aan kleine kindertjes zit, maar gewoon een manier om iemand neer te halen, aldus Musk. “I did not intend to accuse Mr. Unsworth of engaging in acts of pedophilia,” said Musk, who grew up in Pretoria. “In response to his insults in the CNN interview, I meant to insult him back by expressing my opinion that he seemed like a creepy old man.”, lezen we bij Reuters.

Het is dus een beetje zoals toen Max Verstappen Esteban Ocon voor de Nederlandse camera's een mongool noemde, en de hele internationale gemeenschap inclusief Damon Hill (vader van een kind met een verstandelijke beperking) over hem heen viel. Seems legit. Grote vraag is alleen hoe we onderstaande reactie dan moeten interpreteren... De zaak van Unsworth (hier op de foto met een meerderjarige vriendin) vs. Musk dient in december van dit jaar.