Racelegende Stirling Moss viert 90ste verjaardag

Hoewel veel van zijn generatiegenoten stierven in het harnas, blijkt racelegende Stirling Moss onverwoestbaar. De man, die racete in een levensgevaarlijk tijdperk, blaast vandaag -ondanks een stel longen dat aardig wat te verduren kreeg- 90 kaarsjes uit.
Stirling Moss

Moss, die tussen 1951 en 1961 Formule 1 reed, greep vreemd genoeg naast een wereldtitel, maar wordt toch beschouwd als een van de beste coureurs ooit (GOAT). Wellicht daarom werd er een versie van de Mercedes-McLaren SLR speciaal naar hem vernoemd. Naast Benzen reed Moss onder andere ook in Ferrari's.

De Britse oud-coureur overleefde als gezegd een periode waarin racewagens niet veel meer waren dan instabiele bommen op wielen, met een gigantische brandstoftank, maar ook met stijlvolle transporters. Daarnaast kletterde hij in 2010 een aantal verdiepingen naar beneden in een liftschacht, maar ook dat kwam hij te boven. Sinds enkele jaren kampt Moss met een slechte gezondheid, en daarom is hij sinds 2017 niet meer in het openbaar verschenen. We hopen desondanks dat hij vandaag kan genieten van een glaasje bubbels, net als destijds op het podium. Of een advocaatje met slagroom, desnoods.

Vanuit de hele wereld stromen op sociale media de felicitaties voor Sir Stirling binnen, wat hartverwarmend is. Het is altijd leuk als mensen aan je verjaardag denken. Goodwood deed afgelopen weekend ook al een hommage aan Moss, deze ziet u hieronder:

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f016e6439e88', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });