Tesla verlaat Nürburgring zonder record

Na een weekje testen en data vergaren op de Nürburgring Nordschleife, pakt Tesla zijn boeltje in Eifel. Zonder een officiële tijd neergezet te hebben, maar ze komen terug. 'And in greater numbers'.
Model S Nerdburgerring

Oké, dat laatste kunnen we niet bewijzen, maar we konden het niet laten. De verwijzingen van Elon naar SciFi-films werken aanstekelijk, dus gooiden we er een Sand People-gebbetje in., Maar terzake: Tesla was de afgelopen dagen actief op de Ring met een blauwe en een rode Tesla Model S. Beide modellen waren beduidend breden dan standaard, en hadden - verschillend - grote koelopeningen. Het zijn naar alle waarschijnlijkheid prototypes voor de 'Plaid'-aandrijflijn, die naast een derde motor ook nog wijzigingen in het chassis herbergt.

Tesla plaatste een tijdelijke supercharger naast de Ring, en ging vervolgens zijn rondjes rijden. Achter het stuur: onder andere Thomas Mutsch, tijdens de vorige N24h een van de coureurs in de SCG003c van James Glickenhaus, en goed voor een top 10-finish. Dat de Model S'en snel zijn, staat buiten kijf: diverse onafhankelijke aanwezigen klokten een snel rondje rond de 7:23 minuten. Beduidend sneller dan Porsche met de Taycan deed (7:42). Maar let wel: Porsche gebruikte de Taycan Turbo, niet de Turbo S. Dus daar zit nog wat in het vat.

Aandacht gepakt, missie geslaagd

Een officieel record werd echter niet gereden door Tesla. Gisteren maakte het bedrijf bekend voor nu zijn spullen te pakken, thuis de data te analyseren en wat tweaks te maken, en in oktober terug te keren. Hierbij wordt een streeftijd van 7:05 minuten voorgespiegeld. Maar dan moet de auto wel heel blijven, want de Ringrondjes gingen niet zonder slag of stoot. Onderstaande tweet toont hoe de rode Model S stil is gevallen, en wordt 'gelapt' door een Porsche Taycan. Toch wel het Nordschleife-equivalent van een panna.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecce28371187', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });