Volledige afgang Hockenheim blijft Mercedes bespaard

De Duitse Grand Prix in Hockenheim had een feest voor Mercedes moeten worden, maar het werd het tegenovergestelde. Lewis Hamilton wist de 'eer' te redden door alsnog een punt te scoren. Dat k
Mercedes Hockenheim

Zowel Kimi Raikkonen als Antonio Giovinazzi eindigden de Formule 1 Grand Prix van Duitsland (die Max Verstappen won) in de punten. Even later werden die punten echter ingetrokken door de wedstrijdleiding: beide rijders ontvingen een dertig seconde tijdstraf, waardoor ze terugvielen naar de twaalfde en dertiende plek in de eindklassering. De Alfa's hadden een koppelingsstand die niet door de beugel kon en dat kwam het team en de rijders op een straf te staan.

Zoals zo vaak is de een zijn dood de ander zijn brood. Ook hier gold die regel, want Lewis Hamilton werd negende en Robert Kubica tiende. Voor de Pool zorgde het voor zijn enige punt dit jaar, en Lewis Hamilton redde de eer van de zilveren pijl.

Alfa Romeo besloot echter tegen de straf in beroep te gaan. De zitting daarvan had vandaag pas plaats, de uitslag van de Grote Prijs van Duitsland was daardoor nog altijd niet officieel. Inmiddels is die dat wel, want het beroep bij de FIA is niet ontvankelijk verklaard. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep meer mogelijk, dus nu kunnen Mercedes én Robert Kubica eindelijk rustig ademhalen, zij zijn de totale afgang bespaard gebleven.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2951a737024', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });