Totale held Alex Zanardi rijdt BMW in DTM/Super GT-race Fuji

De regelharmonisatie tussen het Duitse DTM en Japanse Super GT zorgt voor een gezamenlijk race van de twee tourwagenklasses. Italiaan Alessandro Zanardi neemt plaats in één van de BMW's die eind november naar Japan overvliegen.

Alessandro Zanardi

De gezamenlijke Super GT- en DTM-race op het circuit van Fuji, die ook wel de Dream Race wordt genoemd, is eigenlijk gewoon een showrace. De coureurs verdienen er geen punten voor het klassement, maar dat maakt het niet minder leuk. 

BMW reist met drie wagens naar het land van de rijzende zon en heeft inmiddels een van de coureurs aangewezen. Het is totale held Alessandro Zanardi. De Italiaan reed vorig jaar al eens een DTM-race op het circuit van Misano en veroverde daarbij de vijfde stek.

Uiteraard moet de BMW M4 DTM voor Alex worden aangepast, want hij rijdt zonder zijn kunstbenen. Op het stuur zit een ring waarmee hij gasgeeft en een ring waarmee hij remt. Zanardi: "To compete in the Dream Race with the DTM and Super GT is something wonderful for me. The word 'wonderful' is probably used too often, but it is really appropriate in this case. The mere fact that I am still able to go racing is like a gift for me anyway. However, the BMW M4 DTM is definitely one of the best race cars I have driven in my career." En het is inderdaad miraculeus hoe Alessandro achttien jaar na zijn verschrikkelijke crash op de Lausitzring nog steeds racet. En laten we zijn wereldrecords en wereldkampioenschappen in de rolstoel niet vergeten.