Ook al CO2-besparend: LED-lampen

Vroeger, toen lampen nog gewoon van gloeidraad waren, leidden brandende lampen tot 2-3% extra brandstofverbruik. Als u echter LED-lampskes hebt gaat dit niet meer op. LED-lampen zijn zo zuinig, dat ze uw CO2-uitstoot drukken.

Sexy LED

Minder CO2 door moderne lichttechnologie, we hadden er eigenlijk nog niet eens bij stilgestaan. Maar gelukkig is er altijd een stukje PR-bericht van een Duitse automaker om je een handje te helpen, want Duitsers zijn dol op triviale dingen tot twaalf cijfers achter de komma door te berekenen.

Opel meldt trots in een persbericht dat duurzame LED-koplampen bij dimlicht slechts 13 Watt elk verbruiken. "In vergelijking met conventionele halogeenkoplampen hebben de LED-koplampen 81 procent minder energie nodig, zonder verlies van lichtbeeld. Een traditionele halogeenkoplamp verbruikt ongeveer 70 Watt." En guess what: u kunt deze verlichting aanvinken op de optielijst in de nieuwe Corsa en Astra. Komt die informatie, waarmee u geheid de show steelt op verjaardagsfeestjes en borrels:

"De LED-koplampen op de nieuwe Corsa besparen gemiddeld 1,3 gram CO2 per kilometer: 1,38 g/km bij de versies met turbobenzinemotoren en 1,23 g/km bij die met dieselmotoren. Bij de Astra 5-deurs bedraagt de besparing gemiddeld 1,26 g/km CO2,: bij de benzinemotoren 1,34 g/km en bij de dieselmotoren 1,19 g/km."

We weten niet hoe het met u zit, maar wij zitten hier klem onder het bureau. Nooit geweten dat diodes zo sexy konden zijn.