Porsche 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ is ode aan overleden Ben Pon

Feest en verdriet liggen vaak heel dicht bij elkaar. Op de dag dat Pon Porsche Import in Wassenaar de zeventigste verjaardag van de eerste Porsche-importeur ter wereld vierde, overleed ook Ben Pon. Met een speciale 911 werd meteen een hommage aan hem gebracht.

Porsche 911 Carrera 4s 'Ben Pon Jr.'

Dertig september 2019 zou in het teken staan van de feestelijke viering van de zeventigste verjaardag van Pon Porsche Import. Het feest werd echter overschaduwd door het overlijden van de oud-directeur Ben Pon Junior op dezelfde dag. 

De Porsche 911 Carrera 4S die speciaal voor de feestelijke gelegenheid gemaakt was, is daarom meteen omgedoopt in de Porsche 911 Carrera 4S 'Ben Pon Jr.' en wordt nu in een serie van twintig stuks in productie genomen. De auto heeft dezelfde kleur meegekregen als de allereerste Porsche 356 Knickscheibe die in 1949 geïmporteerd werd uit Duitsland. De kleur heet Fischsilbergrau (vis zilvergrijs), en die naam dekt de lading keurig. Het interieur van de auto is voorzien van de karakteristieke Duitse ruitjesbekleding naast de lederen afwerking. 

In het interieur heeft de auto Porsche 70-emblemen, maar daarnaast ook Ben Pon Jr.-badges. De 911 komt met een carcover in dezelfde kleur als de carrosserie en uiteraard nog een hoop merktekens op allerlei plaatsen. Verder krijgt de speciale 911 standaard een groot aantal andere extra’s mee, zoals achterasbesturing, led-matrix koplampen met PDLS Plus, een elektrisch bedienbaar schuifdak en een sportuitlaat. Onder de achterklep ligt de bekende 3,0-liter 6-cilinder bi-turbo boxermotor met 450 pk/530 Nm.

Wie de twintig speciale 911's wanneer kunnen aanschaffen is niet bekend. Ook heeft Porsche geen prijs voor het speciale herinneringsmodel gecommuniceerd.