VIDEO. Tesla Model Y in het wild gespot

Elon Musk belooft al een paar jaar de S-3-X-Y line-up bij Tesla. Daarvoor is alleen de Y nog nodig. Waarschijnlijk komt de auto in 2020 op de markt en nu is hij in het echt gespot in Californië. Zoals het bij Tesla gaat, ongecamoufleerd.

Tesla Model Y

Als Tesla nu al alle records breekt, hoe moet het dan gaan als ze ook nog een betaalbare "SUV" op de markt zetten? De vraag stellen is hem beantwoorden. Waar de Model S en Model X in de categorie (extreem) duur vallen, is de Model 3 veel betaalbaarder. Het laatste model is daarom het afgelopen kwartaal niet aan te slepen in Nederland. Stel je voor dat er een crossover SUV van de Model 3 komt. 

Heel verrassend is het niet dat die er ook echt aankomt. Dat was al een tijdje bekend, maar veel meer dan renders van het ding hadden we nog niet gezien. Nu is de echte Model Y, zoals hij gaat heten, in Californië op straat gespot. Ironisch genoeg zijn de beelden waarop de Model Y te zien is gefilmd met de dashcams (TeslaCam) van een Tesla Model 3.

Heel opwindend is het design van de auto niet te noemen. Net als de Model X is het een flink opgeblazen variant van de Model 3. Hij heeft wel normale achterdeuren, want de Falcon Doors van de Model X zijn niet bepaald goedkoop, en eigenlijk voegen ze nauwelijks iets toe.

De Model Y wordt pas over een jaar op de Amerikaanse markt verwacht, dus dat Tesla de auto nu al in het openbaar test is hoopgevend voor de wachtenden. Aangezien de auto grotendeels gelijk is aan de Model 3 zal de Model Y waarschijnlijk met minder problemen naar de markt komen.