Formule E-kampioen DS toont uitdager voor seizoen 2019-20

Het zesde seizoen van de Formule E begint over een maand en dat betekent dat het weer tijd is voor autopresentaties. Regerend kampioen DS Techeetah gaat de bokaal verdedigen en heeft daarvoor een nieuwe zwart met gouden wagen: DS E-TENSE FE20.

DS E Tense

Het Franse automerk DS staat ook komend Formule E-seizoen weer aan de start met een elektrische racewagen. Als de elektrische raceklasse eind november in het Saoedi Arabische Riyadh begint komen tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne en zijn teamgenoot Antonio Felix Da Costa met een herkenbaar zwart met gouden Formule E-bolide aan de start om het kampioenschap te verdedigen. Om zijn dubbele kampioenschap te onderstrepen heeft de auto van Vergne twee gouden sterren op het bodywork staan.

Het wordt komend jaar sowieso leuk om de Formule E te gaan volgen, want niet alleen DS komt aan de start op jacht naar het kampioenschap. Nieuw zijn dit jaar de teams van Porsche en Mercedes. De laatste rijdt met de kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries en de Belg Stoffel Vandoorne. Ook Limburger Robin Frijns komt weer aan de start bij het team van Envision Virgin, dat met Audi-power rijdt.

Andere automerken die deelnemen zijn Nissan, BMW, Jaguar en Audi. Met de nieuwe instappers erbij wordt het komende jaar weer spannender. Het afgelopen seizoen werd een nieuwe auto geïntroduceerd die het een volle race volhoudt op zijn accu's, daarnaast bracht de Attack Mode veel nieuwe spanning.