Einde van een tijdperk: Coronelletjes stoppen met verzekeringen verkopen

Ze waren de afgelopen zeven jaar niet van de buis weg te denken: de broertjes Coronel met hun zeer zichtbare promotie voor een zekere verzekeringsfirma. Maar helaas: de Duitse moederfirma reorganiseert, en dus nemen ze afscheid van Tim en Tom.

TimTom zeggen dag dag

Een gouden regel in de reclamewereld is 'als het bij demense blijft hangen, is het een effectieve reclame, of ze het nou irritant vinden of niet'. Gelooft u ons niet? Ga dan maar eens het gesprek aan met Tom de Ridder of Tom/Tim Coronel: alle drie mannen die in het geheugen van radioluisteraars en TV-kijkers gegrifd staan. 

De verzekeraar Allsecur was altijd een onderdeel van moederbedrijf Allianz, maar de Duitsers hebben besloten dat de firma "zich breder wil profileren dan alleen autoverzekeringen en een internationaal karakter krijgt", en dus mogen de Coronellekes wieberen. Gelukkig krijgen ze nog wel een smakelijke kluif in de vorm van een paar laatste spotjes, met de nodige humor en zelfspot. Zo slaat TimTom nog een laatste keer op de tamtam. Van de nood een deugd maken heet dat:

Ron Adams, Marketing & Sales Manager bij Allianz Direct, onderstreept wat we eerder stelden: "We zijn Tim en Tom enorm dankbaar voor hun tomeloze inzet en energie de afgelopen jaren. Mede dankzij hen is het merk Allsecur uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De twee iconen waren een belangrijk ingrediënt voor impactvolle campagnes, met als kers op de taart het winnen van een Loden Leeuw en een Effie.”