UPDATE. Trouwstoeten teisteren Nederland - COMPILATIE

De terreur van tüüteründe Mercedessen is nog niet over zijn hoogtepunt heen. Ook deze week verloren weer verschillende gebontkraagde tuteraars om verschillende redenen hun rijbewijs, of gewoon de macht over het stuur. Dit is het trouwaso-weekoverzicht

Trouwstoet

Zaterdag 19 oktober

Op zaterdag rijdt een trouwstoet bij Arnhem op de A12 veel te hard. De auto's knallen met 150 kilometer per uur over de snelweg. Het is weer eens wat anders dan de snelweg blokkeren voor selfies, maar ook te hard rijden mag niet. Doordat de metingen net niet over de vijftig kilometer per uur te hard gaan, mogen de drie bestuurders hun rijbewijs houden. Uiteraard krijgen ze wel een flinke prent.

Maandag 21 oktober

In Rotterdam wordt weer eens getrouwd. Deze keer slaan de feestvierders geen agent knock-out gelukkig, maar goed verloopt de stoet ook niet. Een van de bestuurders laat blijken waarom hij geen rijbewijs heeft: hij rijdt in het centrum van de stad tegen een lantaarnpaal.

De politie kon de inzittenden trakteren op een stapel boetes, onder andere voor rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag en het laten rijden van iemand die geen rijbewijs heeft.

Noodklok

Op de Dijkweg in Honselersdijk klagen bewoners over racende trouwstoetiërs. Ze hebben dure huurbakken en rijden over de dijk alsof ze op Zandvoort zijn. Volgens de buren doet de politie niets aan de situatie, behalve geschrokken zijn van de videobeelden die de bewoners lieten zien. Het is dus wachten totdat er een ongeluk gebeurt, zoals vorige week in Maasdijk.

Dinsdag 22 oktober

Bij Wassenaar wordt een trouwstoet klemgereden. De auto van de trouwaso's haalden al op de A13 van Rotterdam naar Rijswijk allerlei capriolen uit. De eencelligen haalden links en rechts in hingen uit het raam (dat kan niet als de autogordel vast zit), toeterden (pardoon tüüütürdün) continu en negeerden rode stoplichten.

Bij Wassenaar werd de colonne stilgezet voor een foei-gesprek. Uiteraard kwamen ook de gele boekjes uit de zakken van de agenten. Daarnaast mochten twee bestuurders ter plekke hun rijbewijs afstaan.

Donderdag 24 oktober

De trouwaso die in Rotterdam een agent knock-out sloeg tijdens een volstrekt bizarre trouwoptocht blijft vastzitten. Het voorarrest van de randdebiel die uit zijn huur-AMG stapte om een agent neer te hoeken en zo een arrestant te ontzetten is met negentig dagen verlengd.

De 25-jarige man is de broer van de bruid. Zal een gezellige bruiloft geweest zijn.

UPDATE Vrijdag 25 oktober

Oeps, vandaag ging het alweer mis in Rotterdam. Daar trok een Rolls-Royce met zes volgwagens tüüterend rond. Uit de auto's hingen trwouaso's met Marokkaanse vlaggen en uiteraard werden weer alle regels overtreden. De politie kwam ter plaatse om verschillende bekeuringen uit te delen.