Parkeren in Rotterdam of Amsterdam te duur? Dit is pas duur

Met de auto naar de stad of het werk gaan is meestal een duur geintje (dat laatste voornamelijk voor de werkgever), maar het kan altijd duurder. In Hong Kong is zo weinig plek dat automobilisten tonnen over hebben voor een plekje. Dit is de duurste parkeerplaats ter wereld.

Hong Kong

Een automobilist in Hong Kong heeft heel veel geld moeten investeren om zijn auto 'gratis' te kunnen parkeren. In de op vier na hoogste wolkenkrabber van het voormalige stadstaatje Hong Kong zijn parkeerplaatsen schaars. Rijkelui die in de toren The Center werken hebben daarom vermogens over om een plekje te bemachtigen.

Sommigen maken het daarbij wel erg bont. Een ondernemer uit de toren betaalde HK$ 7,6 miljoen voor een stalling tussen het andere blik. In het lokale geld klinkt het wel erg overdreven, maar omgerekend in euro's is het nog steeds €870.000. De opbrengst gaat naar projectontwikkelaar Johnny Cheung Shun-yee. Voor de afnemer is het te hopen dat hij ooit nog iemand weet te vinden die zo'n bedrag voor een parkeerplaatsje wil neerleggen, want anders was het voordeliger geweest om wat boetes op de koop toe te nemen.