Max Verstappen geïrriteerd: 'waarom geen penalty voor Hamilton?'

Na een zaterdagavond vol hoogtepunten liep het raceweekend in Mexico voor Max Verstappen uiteindelijk uit op een deceptie. In plaats van vanaf kop te leiden raakte Max verstrikt in gevechten met Mercedes en eindigde als zesde. Na afloop wilde hij het nog even over Hamilton hebben.

Max toont zijn 'meh face'

Mexico was de afgelopen jaren een prooi voor Max Verstappen, en hij leek zaterdagavond op weg naar een mooie hattrick. Maar helaas: zijn pole werd geschrapt omdat hij vol gas had gegeven na een gele vlag, die werd gezwaaid voor een gecrashte Bottas. Nogal sneu, want op basis van zijn eerste tijd had Max gewoon pole gehad, dus als de FIA zijn tweede snelle ronde had geschrapt, was hij alsnog vooraan gestart. Maar goed, heel snugger was het ook niet om a) die gele vlag niet te zien (Vettel zag 'm wel en ging van het gas) en b) daarna in de persconferentie toe te geven dat je niet liftte.

Het einde van het liedje is dat Max van P4 vertrok, het meteen aan de stok kreeg met de van P3 gestarte Hamilton, en vervolgens nogal onhandig zijn band opensneed bij een onmogelijke actie op Bottas. 

'Een zekere zilverkleurige auto'

Volgens Max had Hamilton eigenlijk niet voor hem moeten starten, want Lewis ging ook volgas langs het incident met Bottas: “While there rule is very clear, the only thing I want to say about it from my side is of course there were a lot of comments about it and looking back for sure, I should have lifted. But then everybody should do the same. And I know [Seb] did the same. But one silver car didn’t and then he doesn’t get a penalty. That annoys me as well.

Verstappen heeft in principe een punt dat Hamilton eigenlijk precies hetzelfde deed: bij een duidelijke gevaarsetting niet defensief rijden, en daardoor extra risico nemen. Maar hij vergeet hierbij een ding: Hamilton kwam eerder langs dan Verstappen, op een moment dat de Mexicaanse marshals hun gele vlag nog niet hadden gevonden. En daarmee vervalt een reden om een straf aan vast te knopen.

Volgende week mag Max zich revancheren in Austin, waar hij vorig jaar knap tweede werd (achter racewinnaar Kimi Raikkonen). Het wordt wel weer eens tijd voor een race zonder incidenten.