CUPRA Ateca Limited Edition: dit gaat hij kosten!

Sea...pardon, Cupra heeft een extra smeuïge versie van de Ateca power-SUV samengesteld. Helemaal pico bello aangekleed met 20 inch wielen, koperen details, en een set heerlijke Akrapovic-blèrpijpen eronder. Zoiets mag wat kosten, bent u benieuwd hoeveel?

Cupra Ateca Limited

Cupra maakt van deze Ateca Limited Edition precies tweeduizend-min-een exemplaren: 1.999 stuks dus. De kans dat u ze op elke straathoek tegenkomt is hiermee nihil. In Nederland mag u een exemplaar voor €72.850 bij één van de vier Nederlandse CUPRA-dealers (A-Point in Amsterdam, Rijnwoud in Rotterdam, Century in Groningen en Van den Udenhout in Den Bosch) ophalen. Ze nemen vanaf vandaag de bestellingen aan. Dit is ruim 13,5 duizend euro bovenop de 'instapversie', maar daar krijgt u ook wat voor.

De 2.0 TSI is goed voor een vermogen van 221 kW/300 pk en een koppel van 400 Newtonmeter. De Ateca sprint in slechts 4,9 seconden naar de 100 km/u, en klokt een top van 247 km/u. Een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling en 4Drive vierwielaandrijving zijn standaard. Evenals een 360˚-camera (Top View Camera), automatische inparkeerhulp (Park Assist), Full-LED koplampen, Keyless Entry/Go, een elektrisch bedienbare achterklep met voetbediening en parkeersensoren voor en achter.

Carbon en titanium

Het piece de resistance bevindt zich onder de auto: een titanium Akrapovic uitlaatsysteem met dubbele pijpen links en rechts. Op het exterieur vinden we overal koperaccenten: variërend van de CUPRA-emblemen en modelnaamaanduiding tot Copper Carbon exterieuraccenten – waaronder de dakspoiler en buitenspiegelkappen – waarbij CUPRA exclusief voor de Ateca Limited Edition koperkleurige vezels in de koolstofvezel heeft verwerkt. En ja, dat ziet er cool uit.

De nieuw ontworpen, 20 inch koperkleurige lichtmetalen velgen geven de auto een 10 mm grotere spoorbreedte en gunnen zicht op de 370 mm grote geventileerde Brembo-remschijven met vier zuigers per remklauw. Bent u benieuwd hoe de auto rijdt, en hoe de ervaring in het interieur is? Hou dan Autobahn in de gaten, want wij zijn as we speak met de auto op de Spaanse wegen aan het rijden. Een rijtest met de niet-gelimiteerde Cupra Ateca leest u hier.