Mercedes' nieuwe elektrische S-Klasse lekt uit: dit is de EQS

Vanavond om zes uur wil Mercedes-Benz de beste elektrische auto ter wereld presenteren, de EQS. Helaas voor de Duitsers is het feestje verpest, want de foto's van de auto lekten alweer uit.

Mercedes-Benz EQS

De elektrische varianten van auto's van Mercedes-Benz hebben een simpele naam EQ-en-dan-de-letter-van-de-vergelijkbare-klasse. De elektrische versie van de S-Klasse wordt dus de EQS. En omdat Mercedes de S-Klasse altijd presenteert als de beste auto ter wereld, mogen we ervan uitgaan dat de EQS derhalve de beste elektrische auto moet zijn.

De gecamoufleerde versies van de auto kregen we in de afgelopen weken al te zien, en ook de specificaties verstuurde Mercedes al. Zelfs het interieur kende al geen geheimen meer. Toch is het altijd even afwachten of de uiteindelijke auto wel fraai wordt. Welnu, dat kunnen we bevestigend beantwoorden. Mercedes heeft voor een gladgetrokken variatie op de EQC gekozen, maar heeft er geen SUV-achtige van gemaakt.

Vanavond om iets na 18:00 uur stuurt Mercedes-Benz de rest van het beeld de wereld in, maar voor nu moet u het hiermee doen. Oh, en de ellenlange spec-sheet die al eerder werd verstuurd. U kunt de lancering van de auto al in augustus verwachten.

Specs