Rimac maakt excuses voor asociale testrijder op openbare weg (232 km/h)

Beelden van een testrijder in een Rimac Never hebben voor de nodige opschudding gezorgd. Op een openbare buitenweg haalde de elektrische hypercar snelheden boven de 200 kilometer per uur.

Rimac maakt excuses voor asociale testrijder op openbare weg (232 km/h)

Met 1.914 pk en 2.360 Nm uit vier elektromotoren is de Rimac Nevera misschien wel de snelst accelererende hypercar van dit moment. Het kan dus nog wel eens lastig zijn om je aan de snelheidslimiet te houden. Al helemaal als je ingehuurd bent om de capaciteiten van de fluisterstille kruisraket te testen. Wat je in ieder geval niet moet doen is je overtredingen duidelijk in beeld laten brengen.

Verveelde snelheidsduivel

Dat is dus precies waar het misging voor een nogal verveeld ogende testrijder. In een aardappelvideo is te zien hoe de beste man met 147 kilometer per uur over een buitenweg in de omgeving van het Kroatische Dubrovnik suist. De duidelijk af te lezen digitale snelheidsmeter is echter nog niet klaar. Na een lichte aanraking van het linkerpedaal knalt de Nevera zomaar over de 200 kilometer per uur. Uiteindelijk wordt een top van 232 bereikt, 142 kilometer per uur harder dan toegestaan.

Demodag

De rit bleek onderdeel van een demonstratiedag voor potentiële klanten. Het potentieel van een bijna 2000 pk-sterke EV voel je natuurlijk niet bij 90 kilometer per uur, dus het is logisch dat de testrijder zijn boekje te buiten ging. Aan de andere kant had Rimac waarschijnlijk beter een vliegveld of circuit uit kunnen kiezen voor de demonstraties.

Duizendmaal excuses

De 41-jarige coureur heeft uit eigen beweging de politie gebeld en een verklaring opgelegd. De man hangt uiteraard een straf boven het hoofd voor de grove overschrijding van de maximumsnelheid. Oprichter en CEO Mate Rimac is door het stof gegaan na het incident.

In een verklaring geeft hij aan dat de stunt absoluut niet strookt met de filosofie van zijn bedrijf: "Onze opstelling is duidelijk: we informeren alle klanten, gasten en medewerkers dat er op openbare wegen gereden wordt en dat ze de wet moeten volgen. De bestuurder uit de video heeft zelf de politie gebeld. De politie kwam en voerde een verhoor uit. [De bestuurder] zal gestraft worden zoals iedereen in deze situatie. Voor andere ritten zullen we voorzichtiger zijn en strenger toezicht uitvoeren. Ik bied mijn excuses aan voor het ongemak.

Elektrisch
  • Rimac Automobili
  • Avtomanija TV