Pijnlijk! Lamborghini kopt boom in Oostenrijk

Een vallende boom maakte voortijdig een einde aan de rit van een Lambo-rijder in het Oostenrijkse Stubenberg.

Pijnlijk! Lamborghini kopt boom in Oostenrijk

Niets is zo gaaf als met een exotische hardcore supercar een prachtige landelijke weg bestormen. De bestuurde van deze feloranje Lamborghini Gallardo LP560-4 Superleggera op dikke velgen begreep dat maar al te goed. Samen met een passagier was hij onderweg op de L409 bij het Oostenrijkse Stubenberg toen het noodlot toesloeg. Een boom had kennelijk genoeg van de enorme uitstoot van de V10 en besloot er een stokje voor te steken. Of een stammetje, beter gezegd.

Met de schrik vrij

Gelukkig kon de Lambo relatief op tijd tot stilstand komen, waardoor de boom alleen de neus wist te beschadigen. Beide inzittenden bleven ongedeerd. De lokale brandweer rukte uit om de supercar uit zijn benarde positie te bevrijden. De Gallardo kon zijn weg blijkbaar niet op eigen kracht vervolgen. Volgens de brandweer van Stubenberg am See moest de Italiaanse schone op een bergingsvoertuig afgevoerd worden.

Stiermarken

Het incident vond toevallig plaats in de deelstaat Stiermarken, beter bekend als de thuisplaats van de Red Bull Ring. Stubenberg am See ligt op ongeveer honderd kilometer van het Formule 1-circuit. Over twee weken start de eerste van twee Grand Prix op het circuit. Het is te hopen dat de bomen zich dat weekend gedeisd gaan houden.

Algemeen
  • Freiwillige Feuerwehr Stubenberg am See