Grand Prix van Turkije afgelast: Red Bull Ring krijgt tweede race

De corona-carroussel gaat door: de vervanger van Canada wordt nu zelf vervangen.

Grand Prix van Turkije afgelast: Red Bull Ring krijgt tweede race

Er mogen weer wat strepen door de ambitieuze Formule 1-kalender van 2021. Nadat de Grand Prix van Canada wegens te strenge quarantainemaatregelen afgelast werd is het nu de beurt aan de Grand Prix van Turkije. Het Istanbul Park-circuit werd op korte termijn aangetrokken als vervanger voor de Canadese race op 13 juni, maar Turkije is recent door de Britse overheid aangemerkt als een gevaarlijke 'red zone'.

Zeven van de tien

De Britse overheid vereist twee weken hotel-quarantaine voor reizigers vanuit Turkije. Aangezien zeven van de tien teams in de F1 in Groot Brittannië gevestigd zijn is de reis naar het circuit praktisch niet mogelijk. De organisatie had geen andere keuze dan het evenement af te blazen. Gezien het gebrek aan grip en de moeilijke natte omstandigheden vorig jaar zullen de teams er waarschijnlijk niet erg mee zitten.

Dubbele race

Als compensatie voor de verloren race wordt wederom een beroep gedaan op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Vorig jaar ging het verlate seizoen daar al van start met een double header: de Grand Prix van Oostenrijk en de Grand Prix van Stiermarken. Om dit mogelijk te maken wordt de Grand Prix van Frankrijk verplaatst naar 20 juni. De Oostenrijkse races zullen worden verreden op 27 juni en 4 juli. De Grand Prix van Baku op 6 juni komt daarmee in een flinke luwte te liggen.

Niet de laatste

De soap rond de races in juni is de eerste grote opschudding van de kalender voor dit jaar, maar het is waarschijnlijk niet de laatste. De optimistische kalender noemt landen als Singapore, Japan, Amerika en Brazilië, maar het is nog niet zeker of de Formule 1 het Europese continent überhaupt zal kunnen verlaten. Naar verwachting komen er nog een hoop wijzigingen aan voor de kalender na september.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool