Formule 1 bevestigt Interlagos tot 2025

De geruchten zijn bevestigd: een van de beste circuits van de Formule 1 kalender mag gewoon blijven. De plannen voor een Tilke-track in Rio de Janeiro lijken daarmee voorlopig van de baan.

F1 bevestigt Interlagos tot 2025

We kunnen weer opgelucht ademhalen: Interlagos is definitief veilig. Het leek er even op dat het legendarische circuit het veld zou moeten ruimen voor een volledig nieuw circuit net buiten Rio de Janeiro. Daar was echter de kap van duizenden bomen voor nodig, waar organisator Rio Motorsports LLC uiteindelijk de benodigde vergunningen niet voor kon krijgen.

De Formule 1 onder leiding van Liberty Media heeft daarop terug moeten krabbelen naar Interlagos. Eerder meldden we al dat de organisator een deal van vijf jaar verwachtte, met een optie op nog eens vijf jaar. Dat eerste deel is nu door de Formule 1 officieel bevestigd.

Deals met Bernie

De beslissing om een populaire baan aan de kant te schuiven kwam aanvankelijk vanuit F1's nieuwe eigenaar Liberty Media. Het Amerikaanse concern had een deal geërfd die door Bernie Ecclestone met Interlagos gesloten was. Het noodlijdende circuit had daarin om uitstel van betaling gevraagd voor een paar jaar. Dat zinde Liberty helemaal niet, waardoor het op jacht ging naar een meer lucratieve deal.

Omdat dat plan uitliep op een PR-fiasco verandert er voorlopig niets aan de locatie van de Braziliaanse Grand Prix. Een flinke opluchting als je kijkt naar de afgrijselijke, ongeïnspireerde vervanger die Liberty en Rio op de planning hadden. We kunnen niet wachten tot het F1-circus weer op Interlagos neerstrijkt in 2021.

Hermann Tilke's concept voor het circuit van Rio.
Formule 1
  • Mercedes Petronas F1, Hermann Tilke