Hoera. Bernie Ecclestone is 90

Miljardair en mister Formula One himself, Bernie Ecclestone, is vandaag jarig. De """jonge""" vader mag vandaag 90 kaarsjes uitblazen. Hiep hiep hoera voor de Max Verstappen-fan.

Bernie Ecclestone

Vandaag is het negentig jaar geleden dat Bernard Charles Ecclestone St. Peter South Elmham, Suffolk, ter wereld kwam. In 1958 probeerde de kleine Bernie tot tweemaal toe aan een Formule 1-Grand Prix mee te doen, maar hij kwalificeerde zich steeds niet. In plaats van als rijder mee te doen koos hij voor de managementkant van het circuit. Eerst als rijdersmanager, later als teameigenaar, waarna hij via het verkopen van de televisierechten langzamerhand de totale head honcho van het hele Formule 1-circus werd.

Vanaf de jaren zeventig tot en met de verkoop van de F1 aan Liberty Global in 2016 was Ecclestone de grote sheriff in raceland. Tot hij in januari 2017 door Chase Carey aan de kant werd geschoven en werd benoemd tot Chairman Emeritus. Een titel waarvoor Bernie bedankte.

Zijn gedwongen pensionering deed de miljardair niet bij de pakken neerzetten. Nog regelmatig laat Bernie van zich horen via de media. Hij heeft een mening over Carey, over de nieuwe Grands Prix, over Formule E, over Lewis Hamilton, en Max Verstappen en natuurlijk werd hij afgelopen juli voor de vierde keer vader. Op je 89e nog een zoon krijgen is best een prestatie.

Vandaag vieren we echter de verjaardag van Bernie. Dat de kleine reus nog maar vele jaren bij ons mag blijven.

Bernie door de jaren heen

Bernie met zijn broer
Drie keer raden hoeveel vingers steek ik op
Lekker pilsie
Ja ja, mijn vriendin is jonger dan die van jou
Maar echt
Wist je dat ik een jonge vriendin heb?
Ja, ze is echt jong
Misschien ook voor jou:
'Alles is de schuld van Bernie Ecclestone'
Nieuws
  • ProShots