Gierige Lambo-rijder raakt auto kwijt om onbetaalde wegenbelasting

Da's pech, Lambo weg. De bestuurder van deze Aventador had geen zin om zijn wegenbelasting op tijd te betalen. Dat kwam hem alsnog duur te staan.

Gierige Lambo-rijder raakt auto kwijt om onbetaalde wegenbelasting

De motorrijtuigenbelasting is in ons kleine landje relatief duur. Toch zijn er meerdere creatieve manieren om er een beetje onderuit te komen. Zo kun je een camper gaan rijden, een youngtimer in de overgangsregeling gooien of het lef hebben om een 40-jaar oude klassieker te rijden. Een man op het Engelse Isle of Wight had echter een ander idee: hij besloot de lokale MRB gewoon niet te betalen.

SV

De politie van Newport op de Isle of Wight zetten afgelopen zaterdag een zwarte Lamborghini Aventador SV met gele pinstripes aan de kant. De kentekenplaatregistratie gaf namelijk aan dat er iets niet in de haak was met de administratie. In Engeland betekent dat meestal dat de auto niet verzekerd is, maar de Lambo-rijder had een andere verrassing in petto. Zo bleek uit de gegevens dat er in augustus voor het laatst belasting was betaald voor de exotische supercar. Dat was voor de politie genoeg reden om de Lambo in beslag te nemen. De SV werd prompt op een vrachtwagen geladen en afgevoerd naar een depot.

Gierig of dom?

In Engeland betaal je voor een Aventador SV jaarlijks omgerekend zo'n 175 euro. Omdat de auto een waarde heeft van meer dan 40.000 pond komt er nog eens 380 euro aan rijkeluis taks bij. Dat is dus €555 per jaar. Dankzij het forse leeggewicht van de dikke Lambo (1.615 kilo) kom je in het Nederlandse systeem uit op maximaal €254 per kwartaal. Dat is dus bijna het dubbele per jaar.

We vragen ons daarom af wat de Lamborghini-bestuurder precies bezielde. Kon hij het bedrag dan echt niet opbrengen? Of was hij inmiddels zo rijk dat hij vergeten was dat belasting bestaat? Hoe het ook zij, dankzij zijn knullige fout zal hij de Aventador de komende tijd moeten missen. Om de auto terug te krijgen mag hij alsnog de wegenbelasting plus de afsleepkosten aftikken.

Algemeen
  • Isle of Wight Police via Facebook