Opel Rocks-e is Frans mobiel bushokje met stekker

De verloedering van het ooit zo trotse Duitse volumemerk gaat onverminderd door: de Rocks-e is niets meer dan een omgekatte Citroen Ami.

Opel Rocks-e is Frans mobiel bushokje met stekker

Zoals we weten maken Duitsers geen grappen, maar de Fransen kunnen er wel een potje van. Dat zien we meteen aan de nieuwste telg van de Opel-familie. Na het ritueel verkrachten van de Manta heeft PSA het ooit zo trotse Opel namelijk opgezadeld met de Citroën Ami. De komische elektrische kubus is bedoeld als de onbetwiste instapper in het elektrische modellenaanbod van het merk met de Blitz.

Elektrisch bushokje

Met de reguliere modellen doen de Fransen nog de moeite om te verhullen dat Opels tegenwoordig gewoon Peugeots met een lepeltje sauerkraut zijn, maar voor de Rocks-e had niemand zin om echt moeite te doen. Het bleef bij wat andere kleurtjes en een fors uitgevallen Opel-logo. En dat snappen we wel: een elektrisch bushokje met welgeteld 8 pk is natuurlijk ook weinig inspirerend. Geef dat maar aan de stagiare.

Gateway drug

Volgens Opel is de Rocks-e toch erg belangrijk: het is de eerste stap in het begin van het sustainable urban mobility-tijdperk van het merk. Een echte gateway drug naar elektrisch rijden dus. Op z'n 5.5 kwH accu komt de Rocks-e maar liefst 69 kilometer ver. Het duurt 3,5 uur voordat het ding weer vol zit.

De Opel is daarmee perfect voor het ritje naar school of de lokale bingoclub. Het 2.41 meter lange, 471 kilo zware apparaatje is namelijk helemaal geen auto, maar een brommobiel. In Duitsland mag je vanaf 15 jaar al rondsturen in de mini-EV. De topsnelheid is uiteraard afgeregeld op 45 kilometer per uur. Alleen senioren en potentiële brommerjeugd zullen dus echt baat hebben bij de Rocks-e.

De bijzondere deuren hebben met het Duitse erfgoed van Opel een hele andere context gekregen...

Leasen voor lulligheid

Opel brengt de Rocks-e deze herfst nog uit, maar concentreert zich aanvankelijk exclusief op de Duitse markt. Desondanks zijn er al plannen voor een uitbreiding naar de rest van Europa. De Rocks-e zal volgens het merk minder gaan kosten dan een kleine auto.

Waarschijnlijk zal de prijs zo goed als identiek zijn aan de 6000 euro die je voor de volledig Franse versie neertelt. Mocht je dat geld niet zomaar op zolder hebben liggen, dan kun je in Frankrijk leasen vanaf €19.99 per maand. Voor lul rijden is nog nooit zo goedkoop geweest.