Ubisoft komt met live action 'Driver' TV-serie

De klassieke gameserie krijgt een live action vervolg. Voor de nieuwe streamingsdienst Binge produceert de filmdivisie van gamegigant Ubisoft een heuse live action serie.

Ubisoft komt met live action 'Driver' TV-serie

Een van de beste titels voor de originele PlayStation komt naar het kleine scherm. De avonturen van voormalig coureur en undercover NYP detective John Tanner zijn gebruikt voor een splinternieuwe serie ontwikkeld door Ubisoft.

De Franse gamegigant probeert langzamerhand voet aan de grond te krijgen in de film en TV-industrie en ziet Driver als een goed breekijzer. Na acht verschillende titels tussen 1999 en 2014 en een doodgeboren film in 2002 komt er volgend jaar eindelijk nieuwe Driver content uit.

Binge

De nog naamloze serie is bestemd voor de nieuwe streamingsdienst Binge, die volgend jaar gelanceerd wordt. De gratis dienst is volledig gericht op gamers en zal de thuisbasis worden voor nog veel meer aankomende Ubisoft-projecten, naast de deals die gesloten zijn met Netflix.

Danielle Kreinik, hoofd van TV-ontwikkeling, is enthousiast: "Onze missie bij Ubisoft is om onze games tot leven te wekken op nieuwe en opwindende manieren en content te maken die plaatsvindt in de gamingwereld, cultuur en gemeenschap. Werken met Bing ons in staat stellen om een 'Driver' serie rechtstreeks bij de mensen te brengen die het meest gepassioneerd zijn."

Vervolg

Het laatste grote hoofdstuk in de Driver-serie, Driver: San Francisco, stamt alweer uit 2011. Fans van de reeks zouden graag een vervolg zien, maar Ubisoft lijkt het kennelijk beter om een losjes gerelateerde actieserie uit te brengen. Het is te hopen dat de show een hit is, zodat de Fransen gemotiveerd zullen zijnom wellicht een vervolg voor de laatste generatie consoles uit te brengen.

Nieuws
  • Ubisoft