Verstappen: 'Ik wist precies waar ik moest remmen' 

De move die hem bij de start in Mexico de leiding opleverde was niet zomaar op goed geluk.

Verstappen: 'Ik wist precies waar ik moest remmen' 

Het was dé actie in een verder vrij matige race in Mexico City: Max Verstappen's move aan de buitenkant in de aanloop naar bocht één. Met een tow van beide Mercedessen en het beleefde verdedigingswerk van Bottas was de Nederlander perfect gepositioneerd om beide Schwarzpfeilen het nakijken te geven. Op de goed ingerubberde racelijn wist Max precies wanneer hij moest remmen, zo verklaarde hij tegenover Autosport:

"Je kunt niet echt oefenen hoe een start zal gaan, want je kunt links, in het midden of rechts terechtkomen afhankelijk van wat er gebeurt. Maar toen ik eenmaal aan de buitenkant zat, zo'n beetje op de racelijn, wist ik precies waar ik ging remmen."

Op het randje

Ondanks zijn duidelijke plan was Verstappen niet helemaal gerust op het verloop van de actie. De plek waar hij remde was namelijk op het randje. Bovendien liep hij het risico dat een auto aan de binnenkant te laat zou remmen en rechtdoor zou schieten. Dat laatste kwam precies uit bij het incident tussen Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo. Gelukkig voor Verstappen bleef hij buiten schot:

"Het is altijd lastig. De auto aan de binnenkant zit volledig op het stof want niemand rijdt daar, dus ze kunnen nooit zo laat remmen als de auto aan de buitenkant, ook vanwege de hoek naar de eerste bocht. Ik wist dat waar ik remde echt op het randje was, want je kon zien dat ik dichter bij de witte lijn kwam bij de exit. Ik wist dat als iemand later zou remmen aan de binnenkant dat ze zeker van de baan zouden vliegen. Dus ik ging er gewoon voor en het werkte."

Faire Valtteri

Red Bull teambaas Christian Horner was onder de indruk van de actie, maar zette ook vraagtekens bij de acties van Mercedes. Tegenover Sky Sports F1 noemde hij Bottas wel erg fair:

"[Max] vond wat ruimte voor zichzelf, ik was verbaasd dat ze hem de ruimte gaven. Ik moet zeggen dat Valtteri erg fair was. En ik dacht dat Max zijn rempunt gemist had, want hij was zo laat op de rem in bocht 1. Maar hij hield hem op de baan en controleerde vanaf dat punt de race. Het was een eenvoudige race voor hem"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool