Giovinazzi: 'Als geld regeert is de Formule 1 een meedogenloze plek' 

De Italiaan heeft verbolgen gereageerd op het nieuws dat hij volgend jaar naar een ander stoeltje op zoek moet. Antonio wijst met een beschuldigende vinger naar het politieke en financiële element van de sport.

Giovinazzi: 'Als geld regeert is de Formule 1 een meedogenloze plek' 

Na 62 Grand Prix zal het aan het einde van dit seizoen over en sluiten zijn voor Antonio Giovinazzi. De 27-jarige Italiaan zal plaats gaan maken voor de miljoenen van Chinese F2-coureur Guanyu Zhou. Na drie jaar in een ondermaatse en onderontwikkelde auto kan Gio niet bepaald tevreden terugkijken op zijn carriere. Een echte kans om zich te bewijzen heeft hij nooit gehad, al werd hij maar al te vaak om de oren gereden door veteraan Kimi Raikkonen.

Alles voor de pegels

In een Twitterpost uit Antonio zijn frustratie over zijn ontslag. De emotie, het risico en het talent die de sport groot zouden moeten maken worden volgens hem overschaduwd door de eeuwige zoektocht naar meer geld. De F1 is volgens hem dan ook meedogenloos zodra het om de pegels gaat:

"[De] F1 is emotie, talent, auto's, risico's, snelheid. Maar wanneer geld regeert kan het meedogenloos zijn. Ik geloof in de verrassing van een onverwacht resultaat, grote en kleine overwinningen behaald door vastberadenheid. [Dit is] mijn eerste foto in een F1, de laatste moet nog genomen worden!"

Italiaanse droogte

Met zijn debuut als vervanger voor Pascal Wehrlein tijdens de Grand Prix van Australië in 2017 maakte Giovinazzi een einde aan een zes jaar lange droogte voor Italië. Na het pensioen voor Jarno Trulli en Vitantonio Liuzzi was de tricolore tussen 2011 en 2017 niet te vinden op de grid. Antonio's ontslag betekent dat het racegekke land opnieuw geen vertegenwoordiger heeft in de top van de autosport.

F1 CEO en volbloed Italiaan Stefano Domenicali is zich hier maar al te goed van bewust. De voormalig Ferrari teambaas en Lamborghini CEO bedankt Gio dan ook voor zijn diensten als de Italiaanse F1-ambassadeur:

"Ik wil hem bedanken voor zijn rol als een fantastische ambassadeur voor de Formule 1 en Italië. Hij heeft geweldig werk geleverd en ik hoop dat we hem in de toekomst terug zullen zien op de F1 grid. Ik wens hem alle geluk toe en ik weet dat hij het goed zal doen in waar hij ook voor kiest."

Formule 1
  • Alfa Romeo Racing ORLEN