Wolff: 'Lewis Hamilton heeft superkrachten'

Sinds de tegenslagen van Brazilië is Sir Lewis zowaar veranderd in een echte superheld, aldus Toto Wolff. Gewone stervelingen zoals Max Verstappen hebben geen schijn van kans.

Wolff: 'Lewis Hamilton heeft superkrachten'

Voor het eerst sinds jaren staat de druk er in de slotfase van het seizoen nog vol op voor Lewis Hamilton. De tweede man in het kampioenschap heeft een tot nu toe voor zijn doen bijzonder grillig jaar achter de rug: de grove fouten op Imola en Baku, een dramatisch weekend in Monaco en de clashes op Silverstone en Monza zorgde ervoor dat hij nooit een overtuigende voorsprong kon nemen. Volgens anti-diplomaat Toto Wolff komt daar in de laatste twee races van 2021 alsnog verandering in.

Leeuw met superkrachten

In Amerika en Mexico leek de balans van het kampioenschap naar Verstappen toe te komen, maar sinds de Grand Prix van São Paulo heeft Hamilton weer de overhand. Toto schrijft dit niet toe aan de bizarre rechtuitsnelheid na het monteren van een verse V6. maar de 'tegenslagen' die Lewis dat weekend te verduren kreeg. De diskwalificatie voor een illegaal DRS-systeem zou het vuur in zijn stercoureur aangewakkerd hebben:

"Ze hebben de leeuw wakker gemaakt die zaterdag op Interlagos. Hij zit er vol bovenop. Bruut en koelbloedig. En dit is het beste van Lewis. We hebben het gezien in het verleden en hij staat er weer. Ik denk dat wanneer er tegenslagen zijn het hem naar een plek brengt waar hij superkrachten kan mobiliseren. En het was de tegenslag in Interlagos die dat veroorzaakte."

Easy win

Volgens het onderwerp van de prachtige poezië van Wolff viel het met die brute koelbloedigheid wel mee tijdens de Grand Prix van Qatar. De penalty voor Max Verstappen na he negeren van een gele vlag in de kwalificatie maakte de race namelijk een flink stuk makkelijker voor Lewis Hamilton:

"De race werd een stuk makkelijker gemaakt met de penalties die die [Verstappen en Bottas] kregen voor de fout die ze [zaterdag] maakten. Dat maakte het een stuk eenvoudiger. Ik was gewoon het gat [naar Verstappen] aan het managen en de auto aan het beschermen, [de race] maximaliseren en de auto thuisbrengen."

Achtste titel

Hamilton ligt nog maar acht punten achter op Verstappen in de strijd om het kampioenschap. Met het razendsnelle Jeddah Corniche Circuit van Saoedi Arabië en Mercedes-bolwerk Abu Dhabi in het vooruitzicht heeft de Brit de beste kaarten in de hand om een recordbrekende achtste titel binnen te slepen. Alleen wanneer hij zevende of lager finisht en Max de race in Jeddah wint zijn de kansen van Sir Lewis definitief verkeken. Op 5 december zal hij de kans krijgen om de leiding in het kampioenschap wederom over te nemen van zijn rivaal.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team