5 onmisbare auto apps voor iedere automobilist

Er komen steeds meer problemen op je pad tijdens het rijden. Met deze mobiele apps ben je echter alles de baas.
@media (max-width: 679px){#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62ff4e0a32541 img{#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62ff4e0a32541 img{#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62ff4e0a32541 img{#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62ff4e0a32541 img{#fig-62ff4e0a32541 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}5 onmisbare auto apps voor iedere automobilist

Autorijden wordt steeds ingewikkelder. Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over de rijvaardigheden die je moet beheersen, maar ook over alles wat daarbij hoort. Het verkeer is druk, er staan vaak files en er is regelmatig onderhoud aan de weg.

Snelheidscontroles duiken op de meest onverwachte plaatsen op en een goede parkeerplek vinden wordt steeds lastiger. Gelukkig zijn er apps. Handige apps die speciaal zijn ontwikkeld om je te helpen tijdens het autorijden, het parkeren en zelfs daarna. Stel je toch eens voor dat je in een onbekende stad bent en met veel moeite een parkeerplekje hebt gevonden. Kun je die dan ook in het donker, na een gezellig feestje, weer terugvinden?

1. Google Maps 

Heel bekend en ook het meest gebruikt door automobilisten. Met deze app vind je eenvoudig je weg. Real-time gps-navigatie zorgt ervoor dat je snel kunt reageren als er een file is ontstaan of als er een weg is afgesloten. Heb je geen zin om over de drukke snelweg te rijden, dan kun je dit gewoon instellen.

Je kiest dan voor ‘snelweg vermijden’ zodat je kunt genieten van de omgeving. In deze app kun je praktische plaatsen opslaan, snel het dichtstbijzijnde tankstation vinden en een restaurant in de buurt opzoeken. Let op dat deze app behoorlijk veel mobiele data opslurpt en dat je daarom genoeg op je mobiele of sim only abonnement hebt staan (op deze pagina meer over databundels).

2. Flitsmeister

De app Flitsmeister wordt veel gebruikt door mensen die behoefte hebben aan een app die waarschuwt als er een trajectcontrole wordt uitgevoerd of als ze een flitspaal of mobiele flitser naderen. Ben je tevreden met deze app, dan kun je nu ook de Flitsmeister One aanschaffen en deze koppelen met de app in je telefoon.

Nu wordt het helemaal makkelijk want Flitsmeister start de app automatisch op zodra je in de auto stapt. Deze app waarschuwt als een ambulance nadert en als er een file ontstaat op je route. Met deze app kun je nu ook parkeren. Flitsmeister herkent de parkeerzone en stuurt je een berichtje zodra je weer gaat rijden.

3. Ease2pay

De meest gebruikte app om te parkeren en brandstof te tanken. In deze app kun je voor meerdere auto’s een profiel aanmaken met een foto en een kenteken. Zo vergis je je nooit en staat altijd het juiste kenteken vermeld bij je parkeeractie of tankbeurt.

4. AutoModus – Zonder afleiding autorijden

Deze app van Interpolis wil ieder automobilist helpen om auto te rijden zonder afleiding. Voor iedere 100 km die je hebt gereden zonder te zwichten voor een vorm van mobiele afleiding is 50 eurocent waard. Dat geld kun je sparen en doneren aan één van de volgende drie goede doelen; verkeersslachtoffers Nederland, KiKa en De voedselbank.

5. Fixy - vind mijn auto

Even niet meer weten waar je je auto hebt geparkeerd. Het geeft soms een hoop hilariteit, maar ook kopzorgen. Stel je voor dat je auto gestolen is, of ten prooi is gevallen aan joyriders. Met de Fixy - vind mijn auto app kun je de exacte parkeerlocatie gemakkelijk opslaan. Je kunt er zelfs een foto bijvoegen en een alarm aanzetten als je parkeermeter afloopt. Ook handig als je de locatie wilt delen met iemand anders. Geschikt voor meerdere auto’s.

Als je onzeker bent of je genoeg data op je bundel hebt om constant gebruik te maken van deze apps, overweeg dan om verschillende sim only abonnementen met elkaar te vergelijken om zo de beste voor jou te vinden.