McLaren onthult artistieke livery voor Abu Dhabi

In samenwerking met sponsor Vuse heeft McLaren een vrouwelijke artiest uit de Verenigde Arabische Emiraten de kans gegeven de MCL35M te bewerken. De nieuwe livery is het uithangbord van de Driven by Change campagne van het vape-merk.

McLaren onthult artistieke livery voor Abu Dhabi

Op de valreep komt McLaren met de vierde speciale livery van het seizoen. Na de door de fans bijzonder goed ontvangen Gulf-livery voor Monaco zullen de oranje machines in Abu Dhabi een uniek kleurenschema dragen. De nieuwe look komt uit de vingers van Rabab Tantawy, een artiest uit de Verenigde Arabische Emiraten. De samenwerking is een product van de Driven by Change-campagne opgezet door sponsor Vuse.

Driven by Change

De campagne dient volgens Vuse om veelbelovende, maar kansarme artiesten boven de 25 jaar een doorbraak te geven. Tantawy werkte samen met designer Davide Virdis om haar stijl om te zetten naar een dynamische livery voor de McLaren-Mercedes. Het kunstwerk maakt maximaal gebruik van de donkere omstandigheden op Yas Marina met glow in the dark verf.

What the Vuse?

Je hebt het misschien wel op de auto zien staan, maar wat is Vuse nou eigenlijk? Gezien de campagne zou je denken aan liefdadigheid, maar Vuse is een submerk van tabakgigant British American Tobacco, dat elektronische sigaretten fabriceert. BAT kennen we natuurlijk vooral van het gefaalde Britisch American Racing (BAR) en de sponsoring van de laatste versie van het Honda F1-team.

Het concern kwam voor het laatst in opspraak in 2019 dankzij een geniepige campagne om tabaksreclame weer onder de publiciteit te brengen in de F1 onder het "A Better Tommorow"-label. Een vergelijkbare actie zagen we dat jaar van concurrent Phillip Morris International (Marlboro) met het Mission Winnow-offensief.

Ondanks de goede bedoelingen en lovende woorden in de pers hebben we dus gewoon met een ordinaire sponsordeal te maken. Lando Norris en Daniel Ricciardo zullen het hele weekend in Abu Dhabi met het lichtgevende kunstwerkje rondscheuren. Zo gaat de MCL35M er toch nog even met een publiciteitsknaller uit.

Formule 1
  • McLaren Racing, Vuse