Aston Martin DBS Superleggera van Max Verstappen opnieuw te koop in Nederland

De oude dienstwagen van de nieuwste wereldkampioen kan zomaar van jou zijn. Het opvallende tweedehandsje is uiteraard niet bepaald een koopje.

Aston Martin DBS Superleggera van Max Verstappen opnieuw te koop in Nederland

Twee weken geleden schreven we nog over de verkoop van Max Verstappen's dienstwagen, een spierwitte Honda Civic Type R. Die auto deed de Red Bull-rijder zelf van de hand voor het goede doel. De auto die we bij Kroymans Aston Martin Hilversum vinden staat er echter niet voor liefdadigheid.

Het gaat om een DBS Superleggera gespoten in het opvallende Hyper Red, dat met een beetje fantasie voor oranje aangezien kan worden. Binnenin vinden we volledig lederen bekleding uitgevoerd in Blue Haze Metallic / Spicy Red in een poging om de Red Bull-teamkleuren te simuleren.

Sponsordeals

Verstappen ontving de Aston in 2019 en gebruikte hem voor het dagelijks verkeer in zijn woonplaats, het glamoureuze Monaco. Met een 725 pk sterke 5,2 liter twin turbo V12 onder de kap kwam Max in ieder geval niets tekort bij zijn ritjes naar de bakker.

In 2020 hield de relatie tussen Aston Martin en Red Bull Racing echter op toen de plannen van Lawrence Stroll om het Racing Point team om te katten bekend werden. Aston Martin Racing kon zich natuurlijk niet gaan verbinden aan een rivaal. Als gevolg hiervan stapte Verstappen over op de Honda Civic. De DBS dook in september van dat jaar op bij Kroymans, met slechts 2.000 kilometer op de klok.

Winkeldochter

Iets meer dan een jaar later vinden we de ex van Max Verstappen opnieuw in de inventaris van Kroymans. In de tussentijd is er echter ongeveer 10.000 kilometer bij gereden. Kennelijk zag de koper zijn kans schoon om de auto met een link naar de nieuwe wereldkampioen voor veel geld terug te verkopen. Aston Martin Hilversum maakt van dezelfde connectie gebruik met een bijzonder hoge vraagprijs.

33

De DBS moet volgens de dealer namelijk minimaal €398.033 op gaan brengen. Uiteraard zijn de laatste twee cijfers geïnspireerd op het racenummer van Verstappen, ook al laat de Nederlander dat nummer volgend jaar vallen voor de traditioneel voor wereldkampioenen gereserveerde #1.

Het is de eerste keer dat een coureur voor die optie kiest sinds Sebastian Vettel het nummer op zijn Red Bull liet plakken in 2014. Lewis Hamilton probeerde het nummer uit tijdens de vrije trainingen van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2018, maar besloot dat weekend toch onder #44 te racen.

Exportkorting

Het bedrag voor de SuperMax-Aston is inclusief de in Nederland torenhoge belastingen. Wil je de auto exporteren, dan kost hij 'slechts' €369.033. Dat is nog altijd 8.511 euro méér dan je betaalt voor een splinternieuwe Superleggera. Maar een nieuwe heeft natuurlijk geen Max-verleden.

Nu Verstappen de eerste Nederlandse wereldkampioen is zal de DBS ongetwijfeld een stuk langer weg blijven uit de showroom van Kroymans. De auto lijkt er immers een handje van te hebben om als een boemerang terug te komen naar de dealer. Zorg jij ervoor dat de auto niet nóg een keer teruggaat naar Hilversum?

Cargasm
  • Kroymans, Mercedes-AMG Petronas F1 Team