Maken of kraken: Porsche 996 'Slantnose'

Een shop in het Amerikaanse Pennsylvania is bezig met een unieke variant van de meest ongeliefde Porker: een 996 met een platte neus.

Maken of kraken: Porsche 996 'Slantnose'

De 996-generatie is nog altijd de meest ongeliefde en goedkoopste uit meer dan 50 jaar 911. In 1997 knalde de auto het toneel op als het toonbeeld van alles dat een Porsche-fanaat kon storen: de spiegelei-koplampen waren niet rond, de auto was veel groter en de zescilinder boxer in de staart werd gekoeld door water. Als klap op de vuurpijl vond de 3,4 liter basismotor het ook nog eens nodig om regelmatig uit elkaar te ploffen.

Uniek project

Vanwege die twijfelachtige reputatie wordt de 996 al snel vergeten in Porsche-kringen. Voor de mannen van Crucible Coachworks in het Amerikaanse Penssylvania is dat nadeel echter een voordeel. De lagere prijzen en waardering voor het model maakten een uniek project mogelijk: een 996 Slantnose. Aangezien de liefhebbers van de 911 met een fobie voor ronde, opstaande koplampen geen betaalbare opties zijn heeft Crucible ongetwijfeld een gat in de markt gevonden.

Budget Flachbau

Normaal gesproken moet je voor een Flachbau 911 op zoek naar een originele 935 racer, de daarvan afgeleide 930 Turbo of de moderne retro-935. Dat gaat al snel enkele tonnen kosten. De conversie van de 996 wordt echter op een relatief bescheiden budget gedaan. Op het YouTube-kanaal van Crucible Coachworks is precies te zien hoe de wagen tot stand komt.

Bijzondere look

Het ontwerp van de 996 Slantnose leent elementen van de 996 GT3 R racewagen en de 997 GT3 en combineert deze met een moderne interpretatie van de platte neus. In plaats van klapkoplampen krijgt de 996 dunne LED-strips net boven de 997 GT3-voorbumper.

Het eindresultaat belooft in ieder geval een bijzondere look. We zijn er nog niet helemaal over uit of het een verbetering is. Wat vind jij? LED-balk of spiegelei?

Algemeen
  • Crucible Coachworks, Porsche
  • Crucible Coachworks