VIDEO: BMW M3 Touring speelt in de sneeuw

De eerste midsize M-stationwagon is bijna hier. Om de hype levend te houden heeft BMW een prototype de sneeuw in gestuurd.

VIDEO: BMW M3 Touring speelt in de sneeuw

Meer dan twintig jaar na dat ene prototype op basis van de E46-generatie komt BMW dan eindelijk met een echte M3 Touring. De introductie ergens in 2023 is echter nog ver weg, dus de altijd handige marketingjongens houden de verwachtingen hoog met een korte teaser op Instagram.

We zien een relatief licht gecamoufleerd prototype van de superstation zich uitleven in de sneeuw, gevolgd door een camerahelikopter. Aan het einde van de video viert de M3-rijder de jaarwisseling door '2022' in de sneeuw te schrijven.

Gemene deler

De G81 M3 zal leverbaar worden met dezelfde drieliter twin turbo zesinlijn als de sedan en de M4. Dat betekent in het basismodel 480 pk, met een 510 pk versie voor de Competition. Je kunt kiezen uit achterwielaandrijving of xDrive, als kun je bij die laatste variant niet zelf schakelen. De handgeschakelde zesbak wordt bij de Competition xDrive altijd vervangen door een traditionele achttraps automaat. Één eigenschap wordt helaas door alle vier modellen gedeeld: de nog altijd onooglijke mega-grille.