Toto smash! Bose verbreekt banden met Mercedes F1

Na acht seizoenen heeft audiospecialist Bose afscheid genomen van het F1-team van Mercedes. De vernielzucht van Toto Wolff is kennelijk toch teveel geworden.

Toto smash! Bose verbreekt banden met Mercedes F1

We hebben het door de jaren heen vaak mogen meemaken: een ziedende Toto Wolff. De boomlange Oostenrijker richtte zijn woede meestal op zijn bureau, maar tijdens de Grand Prix van Saoedi Arabië werd hij iets creatiever. Toen de inmiddels beruchte "miscommunicatie" tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton leidde tot een kop-staart botsing op ronde 37 stond een schreeuwende Toto op en sloeg hij zijn headset stuk op zijn bureau.

Boze Bose?

De uitbarsting van Wolff werd een iconisch moment. Video's en gifs van de Toto-smash gingen in recordtempo de wereld over. Het leverde de maker van die kapotte headset, Bose, zelfs vier miljoen impressies en $25,000 extra marktwaarde op.

In 2022 zal het bedrijf er echter niet meer bij zijn om te nog meer te kunnen genieten van de publiciteit. Op de officiële website van Mercedes F1 is het Amerikaanse audiomerk verwijderd uit het rijtje met 'Team Partners'. Onderaan de pagina is het logo nog steeds te vinden, maar dat leidt naar een dode webpage.

Toto-test

Door het verbreken van de banden komt er een einde aan een acht jaar lange samenwerking tussen Bose en het Mercedes-AMG Petronas F1 Team, zoals de organisatie voluit heet. Het merk had daarmee naast Petronas en Monster Energy één van de langstlopende contracten met de kampioensformatie.

Volgend jaar zal Toto Wolff echter een headset van een ander merk meekrijgen. We zijn erg benieuwd naar de resultaten van de eerste Toto-test. Zal de nieuwe set wel bestand zijn tegen de Totonator? Op 20 maart krijgt de nieuwe partner de eerste kans om zich te bewijzen tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Formule 1
  • Formula 1, Mercedes-AMG Petronas F1 Team