Harde crash voor Adrien Fourmaux in Rally Monte Carlo (videos)

Tijdens de derde stage van de Rallye Monte Carlo maakte M-Sport Ford-rijder Adrien Fourmaux een kostbare fout. De Fransman verremde zich en stuurde zijn Puma Rally1 de afgrond in.

Harde crash voor Adrien Fourmaux in Rally Monte Carlo (videos)

De eerste grote klapper van het WRC-seizoen is een feit. Kort na het debuut van de Group B-achtige Rally1-machines heeft M-Sport Ford rijder Adrien Fourmaux meteen bewezen dat het nieuwe buizenframe zijn werk bijzonder goed doet.

De Fransman was goed onderweg op de derde stage (Roure-Beuil) toen het finaal misging. Door een kleine remfout knalde zijn Ford Puma Rally1 in volle vaart tegen een stenen wal, waarna de auto over de vangrails aan de tegenovergestelde zijde van de weg gekatapulteerd werd. De auto stortte een dal in en sloeg meerdere keren over de kop.

Onbedoelde crashtest

Gelukkig waren zowel Fourmaux als navigator Alexandre Coria ongedeerd na de flinke klapper. Het ontwerp van de nieuwe, 500 pk sterke Rally1 silhouet racers heeft de onbedoelde crashtest dus met glans doorstaan.

Voor Adrien is het echter een bittere pil: de Fransman lag op het moment van zijn crash vierde en leek bezig te zijn aan een flinke inhaalslag. Inmiddels zijn stage 4 en 5 al voorbijgegaan en leidt oude grootmeester Sébastien Loeb voor Elfyn Evans en Sébastien Ogier.

Autosport
  • FIA World Rally Championship
  • FIA World Rally Championship, Adrian Stratford Motorsport