Dubai onthult supersnelle ambulancedienst

De ambulancedienst van Dubai heeft tijdens de Dubai 2020 expositie z'n nieuwste aanwinst onthuld. Met de 780 pk sterke Lykan HyperSport Responder is geen noodgeval te ver.

Dubai onthult supersnelle ambulancedienst

Dubai staat nou niet bepaald bekend om z'n subtiliteit. Het oliestaatje kan dankzij de haast eindeloze stroom inkomsten zo gek doen als ze zelf willen. De politie heeft bijvoorbeeld een uitgebreide verzameling supercars om mee op patrouille te gaan. The sky is the limit, zeker op een vette hoverbike. In 2019 werd de verzameling met een W Motors Lykan HyperSport, zowaar een lokaal geproduceerd product. De Lykan kennen we echter vooral van de lachfilm Furious 7 uit 2015.

HyperSport Responder

Bij de Dubai 2020 expositie heeft de ambulancedienst toevallig óók een Lykan aangeschaft. Aangezien er slechts zeven op de wereld zijn zou het zomaar kunnen gaan om hetzelfde exemplaar. Onder de titel 'HyperSport Responder' is de auto niet alleen een publiekstrekker, maar ook een hypersnelle medische interventiewagen.

Volgens CEO Khalifa bin Darrai is de door een door RUF opgekietelde twin turbo boxer aangedreven machine perfect voor medisch assistentiewerk:

"Dubai is een synoniem geworden voor alles dat uniek en het eerste is in de wereld. De lancering van de ‘HyperSport Responder’ reflecteert Dubai’s unieke positie als een van de leidende steden in de wereld op het gebied van innovatie. De snelheid en capaciteiten van de auto kunnen de responstijd significant reduceren een een tijdige interventie een zekerheid maken."

Aankomen in stijl

Bin Darrai heeft daar wel een punt: met 780 pk en 960 Nm onder de kap is de Lykan bepaald geen doetje. De wagen sprint in ongeveer 2.8 seconden naar de honderd en houdt pas op bij een geclaimde topsnelheid van maar liefst 395 kilometer per uur. De paramedici komen bovendien aan in stijl dankzij een met goud bedekt dak en een batterij edelstenen in de koplampen. Ook niet onbelangrijk, natuurlijk. Een patient meenemen is echter geen praktische suggestie.

Cargasm
  • Dubai Police Deparment, Dubai Corporation for Ambulance Services