Zestienjarig Japans racetalent uitgenodigd voor W Series-kwalificatie

F4-racer Juju Noda mag deelnemen aan de officiële test voorafgaand aan het derde W Series seizoen. Het jonge talent zal zich de strijd aangaan met 19 andere racedames om een stoeltje te bemachtigen.

Zestienjarig Japans racetalent uitgenodigd voor W Series-kwalificatie

Eerder schreven we nog over de benarde positie waarin tweevoudige W Series kampioen Jamie Chadwick zich bevindt. De Britse heeft geen kans gezien om door te stromen naar de FIA F3, en zal tegen alle verwachtingen in opnieuw deelnemen aan de vrouwenserie.

Maar terwijl het huidige talent al op de klippen loopt staat de volgende generatie alweer klaar. De 16-jarige Juju Noda zal namelijk deel gaan uitmaken van een driedaagse test voorafgaand aan het seizoen.

Noda-san

Voor de oudere kenners onder ons kan de naam Noda bekend voorkomen. Juju is namelijk de dochter van Hideki, een weinig succesvolle voormalig F1-coureur. De Japanner kocht zich eind 1994 in bij het ploeterende Larrousse team.

Noda haalde bij zijn drie races op Jerez, Suzuka en de straten van Adelaide helaas de finish niet. Aan het einde van het seizoen viel het Franse team om en voegde Hideki zich bij Simtek als testrijder, naast Domenico Schiattarella en Jos Verstappen. Ook dat team viel echter halverwege het seizoen echter al uit elkaar, waardoor Noda uitweek naar de Indy Lights. In 1998 keerde hij na een teleurstellende campagne terug naar Japan.

Winst op haar debuut

Net zoals voormalig teamgenoot Verstappen kan Hideki zich er echter op berusten dat zijn nageslacht het veel beter kan doen. Dochterlief Juju rijdt pas twee jaar mee in de autosport, maar heeft inmiddels al drie overwinningen, twaalf podiums en vijf pole positions op haar naam staan in het Deense Formule 4 kampioenschap.

Op haar debuut als 14-jarige wist ze meteen vanaf pole position haar eerste race te winnen. Juju eindigde haar eerste seizoenen in de autosport als zesde en zevende overall.

Toelatingstest

Tijdens de W Series test mag Juju zich bewijzen tegenover 19 andere vrouwelijke coureurs. De top 8 uit het kampioenschap is echter al verzekerd van een stoeltje, waardoor er nog veertien plekken te vergeven zijn.

De Japanse heeft drie dagen de tijd om te wennen aan de 270 pk-sterke Tatuus F3-wagen en een competitieve tijd neer te zetten. Uiteraard is ze de jongste deelnemer aan de toelatingstest. Op 2-4 maart gaat de test van start op het Circuit de Catalunya.

Autosport
  • ROKIT Racing