Promotor Sochi ziet geen reden om F1-tickets op te zeggen

Volgens de organisatie achter de Grand Prix van Rusland is er geen reden tot paniek. De race kan in september gewoon doorgaan, ondanks de aankondiging van de F1 dat de hele boel geschrapt is.

Promotor Sochi ziet geen reden om F1-tickets op te zeggen

Eerder vandaag kondigde de Formule 1 aan dat de laatste Grand Prix op het circuit van Sochi niet door zal gaan. Vanwege de invasie van Oekraïne acht de organisatie het niet wenselijk om te gaan racen op het voormalig Olympisch park. Het houden van een evenement binnen de landsgrenzen van Rusland werd zelfs aangemerkt als 'onmogelijk'.

Andere interpretatie

Bij promotor ANO ROSGONKI hebben ze echter een hele andere interpretatie van het statement van de F1. De Russische organisatie ziet het verbannen van Sochi namelijk als een tijdelijke maatregel vanwege de huidige politieke spanningen. Aangezien de race pas in het weekend van 23-25 september plaatsvindt acht ANO ROSGONKI de kans groot dat de lucht tegen die tijd al geklaard is en de Grand Prix gewoon gehouden kan worden. De

"De FIA heeft besloten om de voorbereidingen voor de ronde van het Formule 1 Wereldkampioenschap in Rusland, die gepland stond om in Sochi plaats te vinden in september 2022, op te schorten omdat het onmogelijk is om de race te houden in de huidige omstandigheden."

"De overeenkomst tussen de officiële Russische Grand Prix promotor ANO 'ROSGONKI' en de Formule 1 is opgeschort vanwege overmacht. De gekochte tickets zijn niet opgezegd - er is geen noodzaak om er nu terugbetalingen voor aan te vragen want het is nog steeds mogelijk dat de ronde plaats zal vinden en gehouden zal worden volgens het originele schema."

Ruimte voor een terugkeer

We moeten dus vooral doorlopen, want er is volgens ANO ROSGONKI helemaal niets te zien. Toch heeft de promotor wel een punt: de F1 heeft nergens letterlijk gezegd dat de Grand Prix afgelast is. De bewoording 'onmogelijk in deze omstandigheden' laat inderdaad ruimte voor een terugkeer naar Sochi wanneer die omstandigheden zich verbeteren.

De lezing lijkt bevestigd te worden door het feit dat er geen duidelijke vervanger klaarstaat. Het Turkse Istanbul Park zou namelijk niet in staat zijn om het stokje over te nemen. Het kan dus maar zo dat we over een dik half jaar gewoon weer een oersaaie race te zien zullen krijgen op het verguisde circuit. Of meneer Putin dan ook weer eens op het podium zal staan durven we echter niet te zeggen.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool