Zet je naam op de IndyCar van Rinus Veekay!

Altijd al mee willen rijden met Rinus? Als onderdeel van een liefdadigheidscampagne kun je jouw naam op zijn IndyCar zetten.

Zet je naam op de IndyCar van Rinus Veekay!

Vanwege alle Max mania zou je het bijna vergeten, maar Nederland is ook in die andere grote single seater-klasse goed vertegenwoordigd. Sinds 2020 strijdt Rinus van Kalmthout mee in de IndyCar Series.

Dat jaar scoorde hij zijn eerste podium tijdens de Grand Prix of Indianapolis, die verreden werd op de oude F1-layout. Een jaar later won hij de race. Dit jaar zal hij zijn Indy GP kroon gaan verdedigen met een speciale livery op zijn Dallara-Chevrolet.

Ride with Rinus

VeeKay's team Ed Carpenter Racing is namelijk een samenwerking aangegaan met liefdadigheidsinstelling Building Tomorrow. De stichting zet zich in voor het leveren van onderwijs aan minder bedeelde kinderen in Uganda.

ECR biedt via de "Ride with Rinus"-campagne fans de mogelijkheid om voor 75 dollar (€67.20) ruimte te kopen op de auto van Rinus. De naam van elke donateur wordt opgenomen in een bonte livery.

14 mei

De versierde Dallara zal op 14 mei in actie komen op het circuit van Indianapolis. Op de oude Grand Prix-layout neem Rinus het op tegen klinkende namen zoals Romain Grosjean, Hélio Castroneves, Takuma Sato, Will Power, Tony Kanaan en Juan Pablo Montoya. Na twee races staat VeeKay momenteel achtste in het kampioenschap met een zesde en een tiende plek.

Autosport
  • Ed Carpenter Racing, Rinus VeeKay