Dit is de goedkoopste Lamborghini Reventón ter wereld

Op zoek naar een echte budget supercar? Deze knalblauwe Lamborghini Reventon biedt uitkomst.

Dit is de goedkoopste Lamborghini Reventon ter wereld

De Lamborghini Reventón geldt als één van de meest exclusieve supercars ter wereld. De op de F-22 Raptor straaljager geïnspireerde variant van de Murciélago rolde immers slechts 36 keer van de band. Daarvan waren 21 coupes en 15 roadsters.

Chassis 00 was zelfs specifiek bedoeld voor een museum. Met een nieuwprijs van 1.2 miljoen dollar is het model voor de gemiddelde liefhebber dus volledig onbereikbaar. Het enige alternatief is er zelf één bouwen.

Net niet

Bij Autoway of Atlanta in het Amerikaanse Gainesville, Georgia vinden we het resultaat van zo'n ambitieus project. Het knalblauwe gevaarte doet een moedige poging om zijn grote voorbeeld na te apen, maar toch klopt er iets niet helemaal.

Kapitale fout

De creatieve bouwer van de replica heeft duidelijk veel tijd en liefde in zijn project gestoken, maar al bij het begin maakte hij een kapitale fout. Voor een goede replica is het namelijk handig om te beginnen met een auto die dezelfde basislayout heeft als het voorbeeld. Dat is waarom we altijd Lamborghini's en Ferrari's zien op basis van de Pontiac Fiero en Toyota MR2.

VTEC

Bij deze machine is dat duidelijk niet het geval. De Reventón is namelijk gebaseerd op een bescheiden Honda Civic LX Coupe uit 2009. Dat betekent dat we onder de kap een 1,8 liter viercilinder mét VTEC aantreffen. Het blokje levert maar liefst 140 pk. Het vermogen wordt via een automatische vijfbak overgebracht op de voorwielen.

Half werk

Met aftermarket koplampen bedoeld voor een Toyota Celica, deuren met 'Lambo-scharnieren' en een zelfgemaakte bodykit is de Civic omgetoverd tot...een unieke verschijning. De aanpassingen aan het interieur zijn daarentegen opvallend bescheiden. Verder dan een nieuw setje stoelen met Lamborghini logo's en een paar lappen blauwe 'alcantara' is het niet gekomen.

Koopjesknaller

Na het zien van al die passie en vakmanschap verwacht je wellicht een forse prijs. En dan zou je helemaal gelijk hebben. Autoways of Atlanta durft namelijk maar liefst $25.000 (€22.483) te vragen voor de Honborghini Civitón. Dat is fors meer dan de nieuwprijs van de Honda ($17,255), maar nog veel minder dan die van de Reventón. Een regelrechte koopje dus, deze wagen. Bij de lokale McDrive kom je gegarandeerd geen aandacht tekort.

Algemeen
  • Autoway of Atlanta, Honda