Dit is de ultieme Honda Civic

Jazeker, onder de huid van deze 'Lamborghini' zit een bescheiden Japanse sedan.

Dit is de ultieme Honda Civic

Twijfelachtige replica's zie je wel vaker, maar meestal zit er een voorspelbare basis onder. De Volkswagen Kever, Pontiac Fiero, Toyota MR2 en Peugeot 406 Coupe staan vaak model voor allerlei budget interpretaties van bekende supercars. Een bedrijfje in India pakt het echter anders aan. Dream Customs India maakt namelijk een 'Lamborghini Aventador' op Honda-basis.

Twee ogen dicht

In een garage net buiten Jaipur wordt in 25 dagen een Honda getransformeerd tot iets dat met twee ogen dicht exact lijkt op een Lamborghini Aventador SVJ. Het proces gaat zo ver dat het niet veel uitmaakt wat voor model het is: naast de Civic is ook de Accord een geschikte kandidaat voor de conversie.

Up to date

In het interieur is minstens zoveel moeite gedaan als voor de uitgebreide bodykit. Het stuur is voorzien van een Lamborghini-logo en er is een stuk uit de rand gezaagd. Op de middenconsole is een grote tablet geplaatst om de auto helemaal up to date te brengen.

VTEC

Aangezien de auto onderhuids een achtste generatie Civic ligt er een 1,8 liter i-VTEC viercilinder onder de kap. Met 140 pk zul je dus geen partij kunnen bieden aan het 780 pk-sterke uitzwaaimodel van de Aventador.

Als de productie van de echte Lambo stopt kun je echter nog steeds aankloppen bij Dream Customs. Zo kun je alsnog een 'supercar' met verbrandingsmotor bezitten als de Italianen toch elektrisch gaan.

POA

Zoals het een echte custom shop betaamt adverteert het bedrijf niet met prijzen. Je zult zelf contact op moeten nemen via hun professionele website om een offerte te krijgen. Een blik op de fantastische poster moet genoeg zijn om elke potentiële klant te overtuigen.

Algemeen
  • Dream Customs India