Nikita Mazepin wil de woestijn in: 'Dakar is mogelijk'

De verbannen F1-coureur heeft zijn carriere op pauze gezet, maar ziet toch kansen. Mazepin wil de gebaande paden verlaten en zich concentreren op de grote woestijnrallies.

Nikita Mazepin wil de woestijn in: 'Dakar is mogelijk'

Aan het begin van het seizoen mocht Nikita Mazepin zijn spullen pakken bij het team van Haas. Het kunstmestgeld van papa Dmitry woog na de uitbraak van de Russische invasie van Oekraïne opeens niet meer op tegen de potentiële imagoschade.

Zonder Uralkali-bestickering en mét oudgediende Kevin Magnussen ging het team met veel succes de eerste paar races in. Mazepin bleef werkloos achter en moest ook nog eens de met zijn vader gedeelde megavilla in Sardinië inleveren.

Van de weg af

Ondanks alles geeft Nikita het niet op. Zijn zijn autosport carriere staat volgens hem slechts op pauze. Hij blijft hopen op een rentree in de F1, maar is realistisch genoeg om aan alternatieven te denken. Wanneer de F1-comeback niet lukt gaat Mazepin graag van de weg af, zo verklaarde hij tegenover het Russische Ria Novosti:

"Mijn carriere staat op pauze. Maar ik ben al 18 jaar betrokken bij de autosport en ik ga het niet zomaar verlaten. Ik hou mezelf fit en ik hoop terug te keren naar de Formule 1. Als dat niet lukt, dan zal ik andere opties voor het racen op vier wielen bekijken. Ik ben geïnteresseerd in racen in de woestijn. Dakar is mogelijk. En de Silk Way Rally."

De grappen over Mazepin's ervaring met naast de baan belanden in de Formule 1 schrijven zichzelf.

Hopen op verandering

Mazepin zag binnen een maand zijn carriere volledig stranden door politieke invloeden. Hij is er echter van overtuigd dat de snelheid van die veranderingen ook de andere kant op kan werken. De slechte fase in zijn carriere kan dus binnen een paar weken zomaar weer voorbij zijn. Tot die tijd concentreert Nikita zich met name op wedstrijden binnen Rusland, waar hij zonder tegenstand van de FIA kan racen:

"Mijn leven is dramatisch veranderd in slechts een maand. En er zijn nog steeds vele maanden voor het einde van het jaar. Kun je je voorstellen hoeveel meer er kan gebeuren en veranderen? Maar ik heb de intentie om mijn carriere voort te zetten. Tot dusver richt ik me meer op wedstrijden binnen Rusland. Ik geloof werkelijk dat alle slechte dingen in het leven een begin en een eind hebben. En het einde van deze slechte fase zal komen. Ik heb meer dan één helm dus ik hoop terug te keren in de Formule 1."

Formule 1
  • Haas F1 Team