Blyat! Russische overheid wil Nikita Mazepin het leger in jagen

Mother Russia eist dat de coureur zijn verplichte militaire dienst komt afmaken, ongeacht zijn carriere in de Formule 1. De miljarden van vader Dmitry halen kennelijk niets uit.

Blyat! Russische overheid wil Nikita Mazepin het leger in jagen

Het is de coureur die iedereen graag mag haten: Nikita Mazepin. De Russische rijkeluiszoon staat bekend om zijn gevaarlijke fratsen in de Formule 2, twijfelachtige omgang met het andere geslacht en constante geklungel op de baan na zijn overstap naar de Formule 1. Buiten het worden van een levende meme heeft MazeSpin echter nog geen potten kunnen breken.

Militaire dienst

Als het aan de Russische overheid ligt komt er binnenkort aan al dat gejakker alsnog een end. Bij het International Economic Forum in Sint Petersburg wist kunstmestmiljardair Dmitry Mazepin te melden dat Rusland de druk opvoert op zijn zoon om de in het land verplichte militaire dienst af te maken: "Nikita moet 23 races doen dit jaar, en ze zeggen tegen hem dat hij bij het leger moet gaan: 'Je moet naar het trainingskamp'."

Geen smoezen

Net nu Nikita aan de Formule 1 begint te wennen en de weg kent op circuits wordt hij naar alle waarschijnlijkheid dus teruggefloten naar het land waarvan hij niet eens een vlag op zijn overall heeft. Ondanks de miljarden van papa Mazepin is de Russische overheid volgens Dmitry echter onverbiddelijk, ook tegen 'topatleten':

"Hij zei tegen me: 'Papa, wat moet ik doen, ik heb elke twee weken een race'. Niemand wil luisteren. Maar het gaat niet alleen om Nikita Mazepin, maar iedereen die in dezelfde situatie zit. De staat geeft geen donder om deze atleten."

Of papa Mazepin de zaak bespreekbaar gaat maken met papa Putin is nog niet bekend. We hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat er wel iets te regelen moet zijn.

Formule 1
  • Haas F1 Team